Srbija
    |         |    

Kortni Koks (Courtney Cox)

Pod svetlima reflektora sa novim mirisom

Avon je svojim najnovijim mirisom i ovom saradnjom želeo da ženama širom sveta prenese jedinstven osećaj svetske popularnosti i slave filmskih diva dok su izložene očima obožavalaca. Avon kompanija se upravo iz tog razloga obratila poznatoj glumici Kortni Koks (Courtney Cox) koja je odlično upoznata sa osećajem kako je to biti u centu pažnje Hollywood-a. Kao glumica, supruga i majka Kortni je najnovijim mirisom želela da prenese poruku da je svaka žena zvezda za sebe i da zaslužuje momente u kojima će upravo ona biti u centru pažnje.

"Kada me je Avon angažovao da budem zaštitno lice mirisa "Spotlight", bila sam veoma uzbuđena što sam dobila priliku da predstavljam tako inspirativnu, sofisticiranu mirisnu notu" izjavila je Kortni "Avon je kompanija koja istinski pruža podršku ženama širom sveta što i sam miris "Spotlight" savršeno dočarava – sve žene su zvezde na sebi svojstven način i mirisna nota najnovijeg Avon mirisa dodatno pojačava i naglašava taj uzubdjiv osećaj."

"Kortni najbolje predstavlja tu smelost, držanje i specifičnost koju jedna svetska zvezda poseduje kada se nalazi u centru pažnje - privatno i profesionalno", izjavila je Tracy Hafner, potpredsednik Avon Globalnog marketinga. "Pored toga, nju krase i zanosna lepotu i intirgantna ličnost, dve ključne stvari koje smo mi želeli da naglasimo kada smo kreirali ovaj miris"

Kortni Koks (Courtney Cox) je svoju svetsku slavu stekla sa dobro poznatom ulogom ljupke Monice Gellar u NBC Emmy nagrađenoj komediji "Friends". Uskoro ćemo je videti u Disney porodičnoj komediji "Bedtime Stories" pored šarmantnog Adama Sandlera. Jedan od njenih skorijih projekata je i komedija "Dirt" u produkciji TV Fox, u kojoj se, pored glume oprobala i kao režiser i producent.

Kortni je svoju slavu stekla i produciranjem u okviru projekta "Glamour's Reel Moments". "Monday Before Thanksgiving" je dirljiva drama sastavljena od tri kratka filma bazirana na ženskim pričama koje su napisale čitateljke časopisa "Glamour". Novac od ovog projekta išao je u prilog "FilmAid International" programa koji uz pomoć filma promoviše zdrav život, jača zajednicu i pruža podršku ženama širom sveta.

Kortni je i aktivni član Fondacije za medicinska istraživanja bolesti bulozne epidermiloze (EB), koja se bavi istraživanjem i dizanjem svesti o ovom retkom genetskom poremećaju kože. Fondacija ima za cilj da pomogne i finansira istraživanje mogućih uzroka, načinu prevencije i lečenju od ove opake bolesti.
2004 godine, Kortni Koks (Courtney Cox) i njen suprug, takođe poznati glumac David Arguette, osnovali su svoju produkcijsku kuću "Coquette". Kortni, njen suprug i ćerka danas žive i rade u Los Anđelesu.