Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

7 saveta za održavanje ruku i noktiju

Kako da tvoji nokti i ruke izgledaju savršeno? Pogledaj naših 7 saveta kako da unaprediš svoj manikir.

7 saveta za održavanje ruku i noktiju

Kako da tvoji nokti i ruke izgledaju savršeno? Pogledaj naših 7 saveta kako da unaprediš svoj manikir.

1Zaštiti kožu na rukama

Koža na rukama je svakodnevno izložena mnogobrojnim štetnim efektima: hladnoći, suncu, vetru. Koža na rukama se brzo suši i sklona je alergijama. Pored toga, koža na rukama nema lojnih žlezda, a ima brojne znojne žlezde što dovodi do njenog isušivanja. Kako bi efektivno zaštitila kožu od neželjenog isušivanja, peri ruke u mlakoj vodi jer vruća voda oštećuje epidermis i slabi zaštitni sloj na koži. Uvek nosi zaštitne rukavice prilikom pranja ili čišćenja kako bi izbegla direktan kontakt sa deterdžentom i drugim sredstvima koja mogu izazvati alergijsku reakciju i isušivanje kože. Ne zaboravi da staviš rukavice kada je hladno vreme kako bi zaštitila kožu od pucanja i kako ona ne bi postal gruba.

2. Ishranjuj je i hidriraj

Posle pranja ruku, namaži ih kremom za ruke koja će ih hidrirati i koja u sebi sadrži prirodna sredstva za omekšavanje kože kao što su: med, aloja, glicerol, kakao, i vitamin A,C i E, a od kojih će ruke i lepo mirisati. Zimi možeš koristiti jače kreme, a za stariju kožu koristi proizvode koji sadrže aktivne sastojke kao što je retinol koji hidrira kožu i ublažava izgled bora na koži. Sa vremena na vreme, možeš uraditi piling svojih ruku. Probaj domaće mešavine npr. pomešaj maslinovo ulje, šećer i sok od limuna za hidrataciju i izjednačavanje boje kože u isto vreme.

3. Odmori svoje ruke

Neprekidno koristimo naše ruke, a rad za računarom ili upotreba mobilnog telefona iziskuje određene pokrete ruku i prstiju koji mogu uzrokovati napetost mišića i bolove. Kako bi ublažila ove simptome, možeš primeniti proste vežbe kao što je npr. Stiskanje gumene lopte, stisni je, zadrži par sekundi i pusti je, potpuno opuštajući svoju ruku. Takođe možeš probati i masažu ruku.

4. Dobro se hrani

Nokti nam puno govore o našem zdravlju. Ukoliko je nokatna ploča gruba i nema svuda istu boju, to može da znači nedostatak minerala, vitamina ili čak probleme sa jetrom. Kako bi nokti bili zdravi pored nege je potrebna i ishrana bogata masnim kiselinama, proteinima, vitaminima B,C,A , magnezijumom, gvožđem, kalcijumom i cinkom. Ovih sastojaka najviše ima u namirnicama kao što su: losos, spanać, brokoli, badem, jaja, žitarice, integralni hleb i plodovi mora.

5. Vodi brigu o zanokticama

Budi nežna sa zanokticama. Namaži kremu koja će ih omekšati i olakšati njihovo uklanjanje. Koristi proizvode koji hidriraju i u sebi sadrže vitamine npr. aloju koja koži oko noktiju pruža zdrav izgled. Zanoktice imaju ulogu zaštitne barijere, pa prekomereno sečenje može da izazove infekciju noktiju, zato ukljanjaj samo višak zanoktica.

6. Oblikuj, izgladi, ispoliraj

Tvoji nokti treba da izgledaju glatko, ispolirano i oblikovano kako bi postigla željeni izgled. Više nije potrebna poseta manikiru kako bi postigla željeni izgled, to sada možeš da uradiš i sama kod kuće koristeći pogodan alat za manikir sa 3 nastavka: dijamant za oblikovanje i uklanjanje mrtve kože, kamen za uklanjanje neravnina, i nastavak za poliranje.

7. Koristi proizvode za jačanje noktiju

Koristi ove proizvode kako bi tvoji nokti ojačali i izgledali zdravije. Možeš ih koristiti odvojeno ili kao deo manikira, koristeći ih kao osnovu ili nadlak. Gelaste formule sa proteinom pšenice i kalcijumom ojačavaju nokte, pružajući tvrd, gladak i sjajan izgled. Ukoliko se tvoji nokti često lome ili ljušte, premaži ih slojem keratina, koji predstavlja ključnu strukturnu komponentu noktiju. Takođe možeš koristiti sedefaste formule-tretman koji ojačava i štiti nokte pružajući im sjajan izgled.

Tvoji nokti su sada spremni za manikir. Pogledaj naše tutorijale.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]