Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako savršeno naneti ruž za usne?

Ništa nije tako šik kao savršeno nanešen ruž. Saznaj kako da tvoj ruž traje duže i učini tvoje usne lepim i senzualnim.

* * *

Započni sa ugađanjem

Pravilno ugađanje usnama predstavlja prvi korak ka savršenom ružu na njima. Nikada ne stavljaj ruž na suva, ispucala usta, jer tako nećeš pokriti nesavršenosti, već ćeš pojačati njihov efekat. Započni sa pilingom usana. Ovo je najbolji način da se rešiš ispucale kože i dobiješ glatku površinu. Tvoje usne će obožavati piling šećerom – malu količinu šećera jednostavno nežno umasiraj prstima na usne. Za dodatnu hidrataciju usana dodaj maslinovo ulje, med ili sok od limuna. Piling usana takođe možeš odraditi koristeći četkicu za zube.

Pripremi osnovu

Sigurno da želiš da tvoj ruž potraje malo duže. Da bi to postigla, moraš dobro da pripremiš usne-koristeći proizvode za hidrataciju. To mogu biti balzam za usne, obnavljajuća krema ili vazelin. Zatim nanesi tanak sloj pudera, korektora ili podloge za lice (one koje koristiš za lice) koji će učiniti ruž postojanijim.

Nanesite olovku za usne

Čini se da se olovka za usne koristi samo za specijalne prilke, ali ne i svakog dana. Pomoću nje ćeš lako oblikovati usne, i postići efekat vizuelno manjih ili većih usana. Ali najvažnije od svega je to da će ruž u kombinaciji sa olovkom trajati duže.  

Nanesi ruž koristeći četkicu za usne

Nanošenje ruža nije baš tako lako kao što izgleda na filmovima. Za gladak i ujednačen ruž na usnama, koristi četkicu. Takođe, izbegavaj preterano trljanje usana.

Učini ga trajnim

Ovaj trik ti je sigurno poznat. Nakon nanošenja jednog sloja ruža, ukloni višak koristeći maramicu koju ćeš prisloniti na svoje usne. Potom nanesi tanak sloj pudera, a onda nanesi još jedan sloj ruža.

Izdigni uglove usana

Uglovi usana koji idu na dole odaju utisak tužnog i umornog lica. Vizuelno ih možeš izdići korektorom, puderom ili olovkom za usne. Na uglove usana nanesi lagani korektor i prekrij ih puderom. Potom izvuci liniju malo iznad uglova usana koristeći olovku za usne u istoj nijansi karmina. Nakon toga, nanesi ruž kako bi ispunila konture.

Promeni veličinu svojih usana

Kako bi tvoje usne vizuelno izgledale manje, nanesi na njih podlogu za lice, a potom nanesi olovku za usne malo ispod prirodne linije usana. Kako bi tvoje usne vizuelno izgledale veće, ponovo na njih nanesi malo podloge za lice, pudera i olovke za usne malo ispod prirodnih linija usana. Potom ravnomerno nanesi ruž. Ako imaš mala usta, koristi ruževe sa satenskom završnicom i izbegavaj tamne nijanse jer će one učiniti da tvoje usne izgledaju još manje.

Mat ili sjaj?

Mat nijanse ruževa čine da tvoje usne izgledaju elegantno i tonirano, dok sjajne nijanse čine da usne izgledaju punije što je uzrokovano refleksijom svetlosti. Izbor efekta zavisi od tvoje garderobe i ostatka šminke koju ćeš naneti. Ukoliko je tvoja šminka već puna sjaja, tada bi dobar izbor bila mat nijansa ruža, a sjajne nijanse koristi ukoliko želiš još više da istakneš svoje usne.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]