Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Ikonski stil proleća

Kako se zima bliži kraju, proleće polako pokazuje svoje prve cvetove na aksesoarima i garderobi! Pogledaj šta se ove sezone vratilo u modu.

* * *

Još od davnina su prirodni motivi bili prisutni. Ljudi su pravili svoju odeću od kože životinja i njihovog krzna prvenstveno iz razloga da bi se zaštitili. U starom Egiptu ovo je određivalo društveni status. Trend je polako evoluirao tokom godina i vekova i najzad postao veoma popularan u 20. veku  među filmskim zvezdama. Sa revolucijom medija, životinjske šare su ubrzo postale popularne i učestale.

Što se tiče cvetnih šara, pričalo se da dolaze sa Istoka. Materijali inspirisani orijentom ulepšani cvetnim šarama prodavali su se Evropljanima i smatrani su prestižnim materijalom koji je nosila samo viša klasa. Cvetne šare su postale veoma popularne u 20. veku u eri hipstera – dece cveća. Ovaj naziv su dobili zato što je cveće za njih predstavljalo vid mirnog protesta, ljubavi i harmonije. Kako se moda hipstera širila svetom, cveće je postalo moderna odevna šara i čak i do danas se vraća svake sezone.

 

 

Danas se print prirodnih motiva, i cveća i životinjskih šara može naći na svim odevnim predmetima - od veša, naočara, novčanika, nakita do torba.

Dostupni svima, prirodni motivi neprikosnoveno naglašavaju ženstveni stil.

 

 

Ono što je toliko sjajno kod ovog trenda je to što print prirodnih motiva ti daje neograničenu mogućnost kombinovanja odeće za svaku priliku.

Prirodni motivi su obično šaroliki pa je najbolje da se kombinuju sa jednobojnim odevnim predmetom. Možeš na primer nositi braon kožnu jaknu uz cvetnu haljinu, bluzu i svetle farmerke kako bi na pravi način dočekala proleće.

 

 

Cvetni i životinjski motivi su česti i na nakitu, u obliku privezaka, brošova, minđuša, prstenja, narukvica i satova. Naglašavaju originalan stil i uvek privlače pažnju. Na ovaj način možeš i izraziti svoju ličnost.

Smelije žene se više odlučuju za nakit sa detaljima mački, zmija ili insekata, vesele se odlučuju za varijantu ptičica, slonova i detelina, stidljive sa druge strane biraju oblike leptira, lišća ili romantičnog cveća. Izbor nakita uglavnom dolazi prirodno.

 

 

Nakon duge zime vreme je da obnoviš svoju garderobu i sakriješ svoje zimske jakne. Budi inspirisana prirodom koja se polako budi oko tebe i unesi malo boje u svoje odevne kombinacije.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]