Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

5 stvari koje treba da znaš prilikom sunčanja

Nega kože tokom leta se ne odnosi samo na mazanje kreme za zaštitu od sunca pre sunčanja. Ona se odnosi i na ono što radiš posle vremena provedenog na plaži. Saznaj kako da budeš bezbrižna dok si izložena suncu, kao i posle sunčanja, i kako da učiniš da tvoj ten izgleda zdravo i lepo.

5 stvari koje treba da znaš prilikom sunčanja

Nega kože tokom leta se ne odnosi samo na mazanje kreme za zaštitu od sunca pre sunčanja. Ona se odnosi i na ono što radiš posle vremena provedenog na plaži. Saznaj kako da budeš bezbrižna dok si izložena suncu, kao i posle sunčanja, i kako da učiniš da tvoj ten izgleda zdravo i lepo.

  1. MESTA KOJA MOGU LAKO DA TI PROMAKNU

    Najčešće vreme za sunčanje je obično odmah posle doručka u periodu dana kada je Sunce najjače između 11 ujutru i 3 popodne.Sunčevi zraci su najjači u tom periodu i mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja na tvojoj koži, i dugoročno gledano. Bitno je naneti kremu za sunčanje na celo telo, oko 15 minuta pre sunčanja. Nemoj zaboraviti da naneseš kremu za zaštitu lica od Sunca, posebno vodeći računa da su dobro prekriveni nos, jagodice i uši, kao i članci i vrat. Takođe namaži i zaštitni balzam na svoje usne. Ovo su delovi tela koje obično zaboravimo da namažemo.

ŠTA PREDSTAVLJA SPF?

Koža je izložena dvema vrstama štetnih ultraljubičastih zraka: UVB i UVA. Prvi mogu uzrokovati opekotine, a kasnije mogu dovesti do ubrzanog starenja kože. Na žutim bočicama se nalazi SPF znak, i on predstavlja zaštitni faktor kreme, odnosno njenu efikasnost u zaštiti od ultraljubičastog zračenja. Taj broj pomaže pri određivanju vremena koje osoba može da provede na suncu bez opasnosti od dobijanja opekotina. Od tipa tvoje kože zavisi koliko ćeš brzo izgoreti. Ukoliko, na primer imaš normalan tip kože, i izgoriš posle 10 minuta bez zaštitne kreme,krema koja ima zaštitni faktor SPF 20 će ti pružiti 200 minuta zaštite, što je više od 3 sata, jednostavna računica. Šta sa drugim tipom štetnih zraka UVA? Stepen zaštite od ovog tipa zraka je označen PA simbolom. Broj pluseva pored simbola PA određuje nivo zaštite, gde 3 plusa znače veoma visoku zaštitu. Bez obzira na to koliko ti dobru zaštitu pruža, ne zaboravi da kremu mažeš na svaka 2 sata kao i posle kupanja, jer znoj i voda negativno utiču na efikasnost kreme.

NIJE DOVOLJNA SAMO KREMA

Kosa i oči ostaju pod uticajem štetnog zračenja, jer kremu ne možeš mazati na njih. Previše sunca može dovesti do isušivanja kose, čineći je lomljivom i izbledelom. Uvek nosi sa sobom dodatnu zaštitu u vidu šešira za sunce, udobne marame za glavu, kape ili kišobrana u veselim bojama, koji ti takođe može poslužiti kao orijentir na plaži.

Zaštiti svoje oči naočarima za sunce. Izaberi one sa UV400 zaštitnim faktorom, koji blokira 99% do 100% štetnih ultraljubičastih zraka oba tipa. Tebi prepuštamo izbor rama.

ŠTA RADITI POSLE SUNČANJA

Podjednako je važno da zaštitiš svoju kožu i posle sunčanja. Sunčevi zraci mogu učiniti tvoju kožu suvom i iscrpljenom. Ne zaboravi da hidriraš svoju kožu kao i da je rashladiš. Ne samo da će ovo pružiti umirujući osećaj tvojoj koži, već će i pozitivno uticati na boju tvoje kože. Koristi proizvode sa vitaminima kako bi dodatno ishranila svoju kožu i održala zdrav izgled. Neguj i svoju kosu. Koristi proizvode sa keratinom koji pomaže pri hidrataciji kose, i koji služi kao štit od visokih temperatura prilikom sunčanja. Uveče nanesi hidratantnu masku za kosu, npr. sa Brazilskim akaijem koji vraća kosi prirodan sjaj.

UČINI DA TVOJ PREPLANULI TEN DUŽE TRAJE

Ne dopusti duhu leta da te brzo napusti! Učini da tvoj prelepi ten traje duže, i neka te podseća na blažene i mirne letnje dane. Koristi proizvode za održavanje tena obogaćene palminim, kokosovim i suncokretovim uljem, koji će ti pomoći da održiš boju, čineći tvoju kožu zdravom, hidriranom i mekom. Možeš probati i druge proizvode koji su bogati vitaminima A,C i E i koji sadrže pantenol, koji pospešuje regeneraciju kože, pri čemu joj daje zlatni sjaj.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]