Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Koji sastojci su zaista potrebni tvojoj kosi?

Šampon i balzam za kosu sa keratinom ili kolagenom? Intenzivni tretman proteinima svile ili uljem argana? Sa dosta sastojaka koji su ti na raspolaganju, odabir odgovarajućih za negu tvoje kose može biti težak. Pre donošenja odluke saznaj kako ovi sastojci zapravo deluju.

Koji sastojci su zaista potrebni tvojoj kosi?

Šampon i balzam za kosu sa keratinom ili kolagenom? Intenzivni tretman proteinima svile ili uljem argana? Sa dosta sastojaka koji su ti na raspolaganju, odabir odgovarajućih za negu tvoje kose može biti težak. Pre donošenja odluke saznaj kako ovi sastojci zapravo deluju.

Keratin je protein koji se nalazi u dlakama. On takođe gradi spoljašnje epitelne korice kose, pružajući joj sjaj i štiteći je od štetnih spoljašnjih faktora. Farbanje, uvijanje, feniranje i svakodnevno češljanje kose u kombinaciji sa spoljašnjim faktorima slabi keratinska vlakna što može dovesti i do oštećenja kose. Zbog ovoga kosa postaje tupa, krta, suva, gruba na dodir, teška za češljanje i dolazi do pojave ispucalih krajeva. Dakle, ako je tvoja kosa previše suva posle brojnih tretmana ili je bila izložena suncu, vetru i ekstremnim temperaturama – preporučljivo je korišćenje proizvoda koji sadrže keratin kako bi se kosa ojačala i poboljšao njen izgled . Posle upotrebe keratina primetićeš da je tvoja kosa ojačala, postala elastičnija, mekanija i sjajnija. Lakše ćeš je rasčešljavati. Štaviše tvoja kosa će dobiti na volumenu.

Kolagen je protein koji gradi dlaku i koji se proizvodi u samom korenu. Ukoliko koren ne proizvodi dovoljne količine kolagena, stanje kose može da se pogorša što se ispoljava tankom, krhkom i slabom kosom koja čak može da počne i da opada. Kolagen doprinosi rastu kose i njenom zdravom izgledu. Takođe, smanjuje gubitak kose, a može i da uspori proces ćelavljenja. Koristi proizvode sa kolagenom u slučajevima prekomerenog gubitka kose, kada je tvoja kosa tanka ili sklona oštećenjima. Već posle prve upotrebe proizvoda sa kolagenom, ne samo da će tvoja kosa biti jača, već će dobiti i na volumenu.

Proteini svile se lepe za površinu kose povećavajući glatkoću tvoje kose i štiteći je od gubitka vlage. Pored toga, oni povećavaju elastičnost kose, što smanjuje pojavu statičkog elektriciteta i olakšava njeno sređivanje. Ovi proteini čine kosu mekom i sjajnom. Formiraju zaštitni sloj na površini kose, štiteći je od mehaničkih oštećenja. Proizvodi koji sadrže proteine svile su namenjeni kako oštećenoj, tako i oslabljenoj kosi. Proteini svile takođe vraćaju sjaj i matiranoj kosi.

Ulja biljaka sadrže dragocene sastojke (nezasićene masne kiseline, vitamine i fitosterole), koji ishranjuju kosu, čineći je elastičnom, sjajnom i otpornom na štetne spoljašnje faktore. Hranljivi sastojci ovih ulja prožimaju kako kosu tako i njen koren čineći je jačom. Takođe regulišu proizvodnju sebuma. Postoji veliki izbor ulja, od kojih svako ima jedinstvena svojstva. Ulje badema hidrira kosu i vraća joj sjaj, a ulje makadamije duboko ishranjuje i regeneriše kosu čineći je lakom za sređivanje. Ukoliko želiš da tvoja kosa bude mekša i elastičnija, koristi ulje argana koje će takođe doprineti zdravom sjaju. Kosa sklona statičkom elektricitetu će ti biti zahvalna na korišćenju ulja kamelije koje ublažava kovrdže i simptome grube kose. Ulje marule pruža kosi mekoću i sjaj, a ulje iz semena grožđa hidrira kosu i olakšava češljanje i sređivanje. Neki proizvodi sadrže kombinaciju ovh ulja, koja pružaju kompleksnu negu kose.

Arginin je supstanca koja podstiče rast kose. Zbog toga se proizvodi koji sadrže arginin preporučuju svima koji se bore sa prekomerenim gubitkom kose, počinju da ćelave i onima kojima kosa sporo raste. Osim toga, arginin povećava volumenu kose, poboljšavajući njenu elastičnost. Takođe poboljšava apsorpciju hranljivih sastojaka kroz kosu.

Sada možeš izabrati odgovarajuću kolekciju za svoj tip kose. 

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]