Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Sastojci koji vraćaju vreme u nazad

Starenje podrazumeva prirodan proces ali nik one mora da zna vaše prave godine. Na sreću, postoje sastojci koji prividno vraćaju vreme u nazad i koji ti daju mogućnost da duže uživaš u podmlađenom izgledu. Ove sastojke možeš naći u kremama za lice.

Sastojci koji vraćaju vreme u nazad

Vitamin E

Jedan od najpoznatijih antioksidansa koji se može naći u spanaću, bademu, avokadu, maslinama i kremama za lice. Ljudski organizam ne može sam da ga proizvodi i zbog toga je važno da ga unosite kroz organizam ili kroz kozmetičke preparate. Ovaj vitamin pomaže neutralizaciju efekta oksidacije slobodnih radikala koji oštećuju kolagen i izazivaju isušivanje kože što dovodi do prevremenog starenja kože. Vitamin E štiti ćelije kože i čini da ona izgleda zdravo, nežno i podmlađeno.

Retinol

Popularan derivat vitamina A koji pomaže u redukovanju finih linija i bora tako što ubrzava obnavljanje ćelija kože i uklanjanje mrtvih ćelija, takođe potpomaže produkciju kolagena i elastina u dubljim slojevima kože. Vitamin A takođe delujekao antioksidans čineći da koža izgleda sjajno i zdravo. Otpušava pore, regeneriše kožu i pomaže u borbi protiv akni. Nije ni čudo što je česti sastojak krema protiv starenja. 

Omega 3, 6 masne kiseline

Omega 3 i 6 masne kiseline su sastojci bez kojih telo ne bi moglo normalno da funkcioniše. Ne utiču povoljno samo na kožu već i na mozak, cirkulaciju i imuni sistem. Telo se može samo da proizvodi ove kiseline stoga moramo da ih unosimo veštački. Ne samo da regulišu rad ćelija u organizmu već i podržavaju procese izbacivanja štetnih materija i vode iz ćelija. Tokom godina, ćelije kože  stare i gube svoju sposobnost da zadrže vodu. Aminokiseline kao što su omega 3 i 6 potpomažu da ćelije kože izgledaju zdravo i da membrana funkcioniše normalno pomoću koje ćelije zadržavaju tečnost.poznat izvor omega kiselina je riba, ali se takođe mogu naći i u orašastim plodovima i naravno kremama za lice.

Vitamin C

Vitamin koji se rastvara u vodi, takođe poznat i kao askorbinska kiselina, često se uzima kao lek protiv prehlade. Vitamin C je esencijalan za rast i regeneraciju svih telesnih tkiva. Pomaže zarastanju rana i gradivnog proteina kože. Kao i drugi vitamini ili aminokiseline, i vitamin C se mora veštački unositi pošto ga telo ne može samo proizvoditi. Takođe štiti kožu od opekotina. Zahvaljujući njegovim antioksidansnim svojstvima pomaže i u borbi protiv slobodnih radikala u ćelijama kože i čini da ona izgleda zdravo i podmlađeno.

Biljke

Priroda je izvor mudrosti, inspiracije i rešenja za pravilnu negu kože. Mnoge biljke kao što su aloja, lavanda, kamilica i ekstrakti semena sve više i više čine glavne sastojke krema zbog njihovih jedinstvenih pogodnosti za kožu. Na primer, biljka pod nazivom Tiliacora pruža koži zdraviji izgled. Egzotični naziv pripada biljki iz jugoistočne Azije. Zahvaljujući svojim antioksidansnim, protiv zapaljivim i antibakterijskim svojstvima ova biljka je našla široku primenu u biljnoj medicini. Pored toga, Tiliacora je i hranljiva. Bogata je vlaknima, kalcijumom, gvožđem i vitaminima A i C. neguje kožu hranljivim sastojcima i usporava proces starenja.

Ceramidi

Poznato je da su ceramidi lipidi ćelijske membrane koji ih drže zajedno. Postojan je više slojeva kože i formiraju barijeru  koja štiti od infekcija i gubitka vlažnosti. Nivo ceramida opada sa godinama. Preteranos unčanje takođe može biti uzrok gubitka ceramida zbog čega koža postaje suva i sklona borama. Stoga je potrebno dopuniti rezerve ceramida kako bi koža ostala hidrirana i nežna.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]