Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Top 10 saveta za negu kože tokom zime

Zima je iza ugla! Oh radosti! Međutim, tokom hladnih dana može doći do povećane isušenosti kože lica, ruku i stopala. Kako učiniti kožu svežom i otpornom na efekte ledenog vetra i pretoplih zatvorenih prostorija? Vrlo lako. Evo nekoliko saveta.

* * *

  1. Hidriraj svoju kožu iznutra unosom dovoljne količine tečnosti u organizam. Tokom leta, hidratacija se podrazumeva,ali kako vreme postaje hladnije unos tečnosti nam i nije neki prioritet-a trebalo bi da bude. Uvek sa sobom nosi flašu vode kada izlaziš van. Topao čaj je takođe dobar izbor. Ne dozvoli da ti koža ožedni.
  1. Počni da koristiš kremastija i mlečnija sredstva umesto onih na bazi gelova. Koža je osetljivija kada je hladno, a sredstva na bazi gelova mogu dodatno isušiti i iziritirati kožu. Kremastim sredstvima ćeš lako ukloniti šminku bez gubitka tečnosti.

  1. Suva koža je, na žalost glavno obeležje tokom zime. Dobar losion za telo i piling za lice pomažu pri uklanjanju mrtvih ćelija kože. Trebaš ih koristiti više tokom zime nego tokom leta. Koristi ih čak i do tri puta tokom nedelje. Ne samo da ćeš se osećati svežije, već ćeš osloboditi svoju kožu starih suvih ćelija. Sada si spremna za hidrataciju!
  1. Kako bi zaštitila kožu od gubitka vlage koristi hidratantno sredstvo na bazi ulja, jer ulje stvara zaštitni sloj na koži koji zadržava više vlage u kožu u odnosu na kremasta sredstva. Koristi sredstva koja sadrže ulje avokada, mineralna ulja, ulje jagorčevine, ili ulje badema.
  1. Koristi hidratantni serum. Suv vazduh tokom zimskih dana znači da nam je potreban dodatni hidratantni sloj, koji nam pruža serum. Koristi onaj koji sadrži hijaluronsku kiselinu. Nanesi na celo lice ili na predele kože koji su suvi.

  1. Zimsko sunce u kombinaciji sa odsjajem u snegu takođe može oštetiti tvoju kožu. 30 minuta pre nego što napustiš kuću nanesi kremu sa sunce koja ima zaštitni faktor bar SPF 15 na ruke i lice.

  1. Neka ti šake uvek budu suve, tople i mekane. Koža na šakama je tanja u poređenju sa drugim delovima tela. To znači da je kožu ruku teže hidrirati, posebno tokom hladnog vremena. Svrab, pucanje, bol pa čak i pojava ekcema predstavljaju najčešće probleme. Stavi rukavice kada ideš napolje. Koristi kremu za ruke svaki put nakon pranja ruku. Savet: Kremu za ruke stavi odmah pored sapuna, kako bi ti sve bilo na dohvat ruke!
  1. Ispucale usne su takođe jedan od problema. Uvek sa sobom nosi balzam za usne i nanosi ga što češće. Koristi dosta prirodnih ulja za zaštitu svojih usana. Nemoj da ližeš usne, jer će tako još više ispucati!

  1. Neguj kožu stavljajući par kapi ulja u kupku. Ovime ćeš dodatno hidrirati svoju kožu. Ali budi oprezna sa vrućim kupkama. Naravno da nam svima prija vrela voda, posebno tokom hladnih zimskih dana, ali ona takođe čini da koža gubi dosta vlage. Mlaka voda sa ovsenom kašom ili sodom bikarbonom čini čuda za kožu.
  1. Tokom zime neguj i svoja stopala. Koristi pilinge za uklanjanje mrtve kože i masne kreme za hidrataciju. Savet: Pre spavanja na stopala nanesi hidratantnu kremu i obuj čarape. Osećaj je fenomenalan-a i šta ima bolje tokom zimskih hladnih dana?

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]