Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Učini svoje usne otpornim na zimu

Mraz, vetar, suvi vazduh koji stvaraju grejna tela uzrokuju pucanje, perutanje i preterano isušivanje usana. Zbog toga, kada si napolju, nije preporučljivo lizanje suvih usana pa čak ni ljubljenje, kako bi izbegla neželjene efekte. Tokom zime treba da posebno vodiš računa o svojim usnama.

* * *

Piling

Prvi korak ugađanju usnama nije njihova hidratacija već piling. Kada su usne suve, počinju da se perutaju. Ovo je teško sakriti čak i sa ružem. Iskreno govoreći, ruž će samo dodatno pojačati neželjeni efekat. Pilingom se omekšava koža, i ukljanja suva i perutava površina. Piling će učiniti tvoje usne svilenkasto glatkim, a pri tom će pospešiti cirkulaciju u usnama. Piling možeš odratiti mekanom četkicom za zube ili mazanjem posebne mešavine za piling koju možeš napraviti sama.

Kao bazu za mešavinu koju praviš, koristi kafu ili šećer. Potom dodaj malo ulja: to može biti maslinovo, arganovo, bademovo ili ulje makadamije - i mešavina je spremna! Ukoliko želiš bogatiju mešavinu, umešaj i kašiku meda, željenog ulja, 2 kašike šećera i par kapi limuna. Kada završiš sa pilingom, skini sa usana višak mešavine.

Hidratacija

Možda se sećaš trenutaka iz detinjstva kada su ti mama ili baka na usne nanosile puter ili med na suve usne tokom zime? Ove metode deluju malo zastarelo sada kada nam je dostupno mnoštvo proizvoda, ali ih nikako ne treba zaboraviti, a za to postoji i dobar razlog.

Med je prirodno intenzivno hidratantno sredstvo koje podstiče regeneraciju kože. Zbog toga se preporučuje njegovo nanošenje na usne i ostavljanje do potpune apsorpcije... što ne predstavlja baš lak zadatak, jer je teško odoleti njegovom ukusu! Kako bi olakšala stvari,med nanesi pred spavanje i ostavi ga tokom cele noći. Za hidrataciju usana koristi proizvode koji sadrže pčelinji vosak, sa kakao puter, ulje zelenih maslina ili ulje jojobe.

Zaštita

Pre izlaganja hladnom vremenu, na usne treba da naneseš zaštitni sloj. Puter je pravi sastojak za to. Ali ko će ga nositi svuda u torbi? Koristi bogatije balzame za usne. One koje koristiš tokom zime u sebi treba da sadrže ulja biljaka npr. maslinovo ulje, šea ili kakao puter, i vitamine A i E, sastojke koji pomažu pri regeneraciji usana za gladak i zdrav izgled.

Šminka

Nega usana tokom zime ne znači da moraš da se odrekneš svojih omiljenih boja. Koristi karmine i sjajeve koji u sebi sadrže hranljive sastojke poput ulja biljaka, vitamina ili minerala. Ne zaboravi i na UV filtere. UV zraci su takođe opasni i tokom hladne sezone. Sneg reflektuje sunčeve zrake koji mogu imati štetne efekte po tvoju kožu. Oni ubrzavaju starenje kože, čineći je slabom i suvom.

Tome dodaj hladno vreme, ledeni vetar i grejanje u zatvorenim prostorijama, i dobijaš veliki broj faktora koji su štetni za tvoje lice. Zbog toga uvek koristi proizvode sa UV zaštitom i hidratantnim sastojcima kada izlaziš napolje.

Intenzivna regeneracija u kućnom SPA

Ponekad moraš brzo da deluješ kako bi zacelila ispucalu kožu usana. Uvek se seti svojih hidratantnih krema sa medom, kakao puterom ili uljem biljaka koje su dobre za hidrataciju. Uveče, ugodi svojim usnama koristeći obnavljajuću masku za usne. Probaj ove recepte:

  • Slatka pavlaka sa medom – pomešaj pola kašičice meda sa pola kašičice slatke pavlake. Nanesi na usne i ostavi 5 minuta. Potom isperi sa mlakom vodom.

  • Med i limun – istisni pola kašičice limuna i pomešaj sa pola kašičice meda. Nanesi na usne, pokrivajući i predeo oko usana i ostavi 20 minuta. Ukloni višak sa usana mlakom vodom.

  • Med i glicerin – pomešaj 1 kašičicu meda sa par kapi glicerina, nanesi na usne i ostavi 15 minuta, potom isperi mlakom vodom.

  • Krastavac – iscedi sok iz rendanog krastavca, nanesi na usne i isperi nakon 20 minuta.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]