Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Zimska nega kose

Dan loše frizure? Dešava se, ali tokom zime to može da potraje i mesecima! Vetar, sneg i ledeni vetar mogu da oštete tvoju kosu baš kao i preterano tople prostorije. Perut, ispucali krajevi, osetljiva kosa i suve lokne-ovo su najčešći problemi koje možeš iskusiti u ovom periodu godine.Ali ne boj se, evo rešenja!

* * *

  1. Kapa štiti tvoju kosu od vetra i hladnoće, ali ona takođe može da pokvari tvoju frizuru. Da bi ovo izbegla, možeš da uviješ kosu sa svilenom ešarpom. Ovime ćeš zaštititi svoju kosu od elektriciteta i drugih oštećenja.


  2. Najbitnija stvar koju možeš da uradiš za svoju kosu tokom zime je da koristiš intenzivnije balzame. Isperi kosu hladnom vodom kako bi zadržala što više vlage. Ovime ćeš postići i dodatni sjaj.

  3. Najbolje rešenje za ispucale krajeve je da se što češće šišaš,a i odabir odgovarajućih proizvoda za negu kose može dodatno da ublaži efekte ispucalih krajeva. Redovno skraćivanje kose svakih 6 do 10 nedelja (u zavisnosti od dužine kose) predstavlja sjajan način da održiš svoju kosu zdravom i lepom.  4. Tokom zime zbog povećanog isušivanja kože glave, može doći do pojave peruti. Izaberi odgovarajuće proizvode koji će izaći na kraj sa ovim problemom. Kao alternativu, možeš da koristiš i potpuno prirodni tretman: nanesi sok od limuna na kožu glave, zatim ugrej dve kafene kašičice maslinovog ulja i lagano umasiraj. Ulje će prodreti duboko u koren dlake, čineći kosu sjajnijom bez peruti.  5. Zimi je kosa posebno osetljiva. Vodi računa da je ne češljaš previše često ili koristi specijalnu četku. Nikada nemoj da izlaziš napolje sa mokrom kosom. Kosa može da ispuca ukoliko se zaledi po hladnom vremenu!


  6. Ograniči upotrebu fena i pegle za kosu jer ovi uređaji dodatno isušuju kosu tokom zime. Ako baš moraš da ih upotrebljavaš, koristi i balzam bez ispiranja.

  7. Kako bi dodatno hidrirala kožu glave, razmisli o kupovini ovlaživača vazduha. Kada je upaljeno grejanje u stanu vazduh postaje veoma suv.

Ovi jednostavni saveti i koraci bi trebalo makar malo da ti olakšaju. Zapamti - šta god da radiš sa svojom kosom, budi nežna!

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]