Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Avon poklonio „Čia kutak“ Botaničkoj bašti

Bujna vegetacija u stakleniku Botaničke bašte „Jevremovac“ u Beogradu bogatija je za još jednu biljnu vrstu zahvaljujući kompaniji Avon, koja je u njemu zasadila kutak sa čia semenkama koje su u svetu postale pravi hit.

Bujna vegetacija u stakleniku Botaničke bašte „Jevremovac“ u Beogradu bogatija je za još jednu biljnu vrstu zahvaljujući kompaniji Avon, koja je u njemu zasadila kutak sa čia semenkama koje su u svetu postale pravi hit.

Popularnost ovih semenki ne treba da čudi, imajući u vidu da čia daje višestruke benefite i pozitivno utiče na zdravlje ali i na lepotu. Može biti vrhunsko oružje u borbi protiv problematične kože, viška kilograma, pa čak i zdravstvenih problema. Njena kompozicija ima blagotvorno dejstvo na akne, crvenilo i bore, a istovremeno hidrira kožu i štiti je od štetnih spoljašnjih uticaja. Tajna hidratacije koju ova semenka pruža leži u njenoj mogućnosti da upije 12 puta više vode od sopstvene težine. Takođe, čia vam može pružiti dvojaku pomoć u postizanju blistavog tena, ne samo iznutra, konzumiranjem semenki, već i spolja, korišćenjem proizvoda koji ih sadrže.

„Sada kada se sve veći broj ljudi okreće zdravom životu i prirodnom izgledu koji zahteva negovanu kožu, čia je ponovo u centru pažnje i predstavlja nezaobilazan trend u svetu lepote i zdrave ishrane. Želeli smo da je predstavimo domaćoj javnosti i drago nam je da smo u okviru ove lepe saradnje sa Botaničkom baštom, poklanjanjem „Čia kutka“, dali svoj doprinos njenom bogatom biljnom fondu.” - izjavila je Aleksandra Jankovski iz kompanije Avon.

„Kao deo Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Botanička bašta „Jevremovac“ predstavlja jedinstvenu učionicu i laboratoriju pod otvorenim nebom, u kojoj je svaka nova biljna vrsta više nego dobrodošla. Novi „Čia kutak“ omogućiće studentima i široj javnosti da se upoznaju sa ovom impresivnom biljkom koja vodi poreklo iz centralnog i južnog Meksika i Gvatemale, gde se i danas mnogo koristi.“ - izjavila je Olivera Popović iz Botaničke bašte.

Drevne civilizacije Azteka i Maja su verovale da čia semenke imaju magijska svojstva i da predstavljaju prirodan izvor energije i izdržljivosti, a ime su dobile po majanskoj reči za snagu.

Odlične su za održavanje vitke linije, jer imaju vrlo malo kalorija a nakon konzumiranja nabubre u stomaku i izazivaju sitost koja traje. Njihovo redovno konzumiranje značajno može doprineti i borbi protiv dijabetesa, holesterola i artritisa.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]