Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

„Sluškinje“ u borbi protiv nasilja nad ženama

Katarina Radivojević i Marija Vicković odigraće „Sluškinje“, komad francuskog pisca Žana Ženea, uz podršku kompanije Avon 24. i 25. novembra u UK „Vuk Stefanović Karadžić“ povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

* * *

Glavne protagonistkinje ove priče, sluškinje Kler i Solanž, žude da zakorače u svet viših klasa, vođene čežnjom da postanu neko drugi i prevaziđu okvire sopstvene egzistencije, identiteta i socijalnog statusa. Umesto slobode i glamura tamo pronalaze narcizam i otkrivaju neosetljivost onih koji imaju sve, a nesvesni su kolika armija potlačenih radi za njihovu bezbrižnost.

 

“Ovo je takođe drama i o jednom duboko disfunkcionalnom porodičnom odnosu, jer Kler i Solanž su sestre, one navodno štite i podržavaju jedna drugu, ali istina je sasvim suprotna, one međusobno podstiču patološko ponašanje, žive u malignoj simbiozi u kojoj muče jedna drugu i jedna iz druge izvlače samo ono najgore” – izjavio je reditelj predstave, Stevan Bodroža.

 

U Srbiji je svaka druga žena bila žrtva nekog vida nasilja u porodici, a na svetskom nivou porodično nasilje trpi gotovo milijardu žena godišnje. Malo je poznato da je psihološko nasilje najčešći oblik porodičnog nasilja, čije žrtve trpe razne vrste potčinjavanja, ponižavanja, omalovažavanja i zastrašivanja.

Kao kompanija posvećena ženama, Avon ima misiju da podrži programe koji imaju za cilj bolje razumevanje i okončanje porodičnog nasilja. Upravo zbog toga je u okviru akcije „Reci NE nasilju u porodici“ Avon podržao i izvođenje predstave „Sluškinje“, koja za cilj ima podizanje svesti o ozbiljnosti psihološkog nasilja, obrađujući temu iz neobičnog ugla i fokusirajući se na nasilje među ženama.

Deset posto ukupnih prihoda od prodatih karata, za predstave održane u Beogradu, organizator odvaja za prikupljanje sredstava za opremanje sigurnih kuća neophodnom opremom u okviru Avon Akcije “Reci NE nasilju u porodici“.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]