Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Mali Deda Mrazovi pomoćnici – aktivnosti za decu

Period pre novogodišnjih praznika može biti jako zahtevan u smislu priprema. Čak iako si dobro organizovana osoba, sigurno imaš posao i decu, dve stvari koje najviše troše vreme i energiju. Ubacivanje priprema za novogodišnje praznike u tvoj raspored, situacija može postati malo napeta. Ključ uspeha leži u animiranju dece i dozvoliti im da i oni učestvuju u novogodišnjim pripremama. Pogledaj kako!

* * *

Deca stalno žele da se igraju, svi to znamo. Zbog toga, svaki put kada želiš da ti pomognu, učini da kućni poslovi deluju zabavno, i samim tim oni će još više želeti da učestvuju. Ovo pravilo se odnosi na sve uzraste, razlika je u načinu na koji im pristupamo. Niko ne poznaje tvoju decu bolje od tebe same, zato razmisli o stvarima koje su im zabavne i smisli način kako da te stvari ubaciš u dnevne aktivnosti.

Naravno da niko ne očekuje da će deca sa osmehom usisavati tepih, ali postoje stvari koje možete raditi zajedno. Provedite neko vreme zajedno u kuhinji i dodelite im titulu glavnog kuvara kolačića. Osetiće se bitnim, i okusiće nešto što su sami napravili.

 

Sjajna ideja za animiranje dece je ukrašavanje. Zajedno napravite ukrase za jelku i ostale ukrase. Ovako ćeš ih animirati satima.

Nije za očekivati da će deca samo da nam pomažu. Tokom novogodišnjih praznika nema škole, što znači da imaju pregršt slobodnog vremena. Dopusti im da se igraju između sebe, a ako su sami, dozvoli im da pozovu drugare kako bi se zajedno igrali. Samo im ograniči aktivnosti i bićeš zapanjena načinom na koji vode računa jedni o drugima. Odredi im prostor za igranje i dozvoli im da budu deca.

 

Iskoristi ovo slobodno vreme za aktivnosti van kuće. Pronađi brdo blizu kuće i vodi ih na sankanje, klizanje ili jednostavno napravite sneška. Tvoja deca će pored utrošene energije imati i lepe uspomene.

Animiranje dece tokom novogodišnjih praznika ne mora da bude dosadno. Cilj je učiniti ovaj period zabavnim i korisnim. Budi aktivna i time daj pozitivan primer svojoj deci. Na ovaj način, vreme provedeno zajedno će biti i zabavno i produktivno.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]