Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Nemoj da bankrotiraš tokom planiranja novogodišnjih praznika

Period novogodišnjih praznika uvek predstavlja izazov u smislu organizacije i planiranja. Ima puno dešavanja, posebno kada si domaćin novogodišnje zabave. Najveći problem predstavlja određivanje budžeta koji će pokriti sve troškove. Saznaj kako da isplaniraš novogodišnje praznike, a da ne bankrotiraš.

* * *

Najbitnije je da počneš na vreme, jer vreme je ključ svega. Napravi grubu listu troškova – na primer, odredi kategorije kao što su “pokloni”, “hrana”, “dekoracija” i tako dalje. Ovo je dobar početak, a kasnije možeš da razmišljaš i o detaljima.

Kada si sve napisala, razmisli o tome koliko želiš da potrošiš novca. Budi realna – izračunaj koliko novca imaš i kada očekuješ platu, novogodišnje bonuse i druge izvore prihoda. Ovo je suštinski korak i sve što dođe posle njega će biti bazirano na ovoj računici. Odredi vremensku raspodelu troškova i pokušaj da je uskladiš sa svojom listom.

Kada si procenila svoju finansijsku situaciju, pređi na detalje. Razmišljaj o ljudima kojima želiš da kupiš poklon, i odredi maksimalnu svotu novca koju želiš da izdvojiš po poklonu. Ukoliko organizuješ i zabavu, razmisli o potrepštinama i pokušaj da razdvojiš troškove na vreme.

 

 

Praznici su kao sezona berbe za tržne centre. Praznična muzika i raspoloženje će stvoriti iluziju da su vreme i novac dobro investirani, ali realnost je takva da tokom novogodišnjih praznika imamo tendenciju da potrošimo više novca i kupujemo nepotrebne stvari. Umesto toga, potraži poklone na netu i uštedi uz ekskluzivne online ponude. 

Neki posete tržnim centrima koriste kao izgovor da tamo mogu da pronađu insipraciju za poklone voljenim osobama. Ovo je još jedna zamka. U žaru trenutka imamo tendenciju da donosimo odluke zbog kojih ćemo kasnije zažaliti, posebno ukoliko kasnije nađemo još povoljniju ponudu. Da ponovimo – koristi net. Postoji bezbroj ideja i saveta za poklone.

Dakle, kada je u pitanju budžet za novogodišnje praznike, zapamti da su najjednostavnije stvari u stvari najvažnije. Da ponovimo još jednom, sve je u dobrom tajmingu, zbog toga počni da planiraš sve unapred i napravi listu troškova. Pokušaj da ubaciš listu u svoj vremenski okvir i možeš započeti sa pretragom. Kupovina preko neta ima svojih prednosti, tako da je uvek dobra ideja da kupovino počneš ispred svog računara ili mobilnog uređaja.

 

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]