Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Organizacija nezaboravne zabave

To je to! Stigli su! Dani oko novogodišnjih i božićnih praznika predstavljaju vrhunac novogodišnje groznice koje tradicionalno provodimo okruženi porodicom i bliskim prijateljima. Organizacija ovog tipa zabave nije ni malo laka, i zahteva određene pripreme, ali uz pametno planiranje i planiranje u napred, sve se može postići na vreme. Pogledaj šta sve treba da bude na tvojoj listi.

* * *

  1. Napravi spisak gostiju

Ovo je prosto neophodno. Razmišljaj logistički-prostor koji imaš na raspolaganju je ograničen i ima određeni kapacitet. Iz ovog razloga, razmisli o potencijalnom broju gostiju kako bi pripremila prostor na najefikasniji mogući način. Obavezno napravi i pošalji pozivnice sa određenim datumom potrvrde prisustva na žurci.

  1. Napravi jelovnik

Takođe očigledno ali i neophodno. Spremanje hrane je proces koji je možda i najzahtevniji i koji oduzima najviše vremena tokom priprema. Odredi broj jela koje želiš da poslužiš, vodeći računa o navikama u ishrani koje imaju tvoji gosti. Gosti obično donesu nešto svoje, a ti ih možeš ljubazno zamoliti unapred šta će to biti, kako bi sama mogla da se fokusiraš na manji broj jela.

 

  1. Drži se određenog budžeta

Organizacija ove zabave znači da ćeš biti izložena raznim troškovima. Pokušaj pokrivanja ovih troškova u isto vreme može predstavljati pravi izazov. Isplaniraj koliko ćeš novca potrošiti. Za više saveta o planiranju troškova pogledaj članak Nemoj da banktrotiraš tokom novogodišnjih praznika.

  1. Odredi raspored sedenja za stolom

Gosti na tvojoj žurci će najverovatnije biti članovi tvoje porodice i bliski prijatelji. Pokušaj da odrediš raspored sedenja tako što ćeš staviti da jedni pored drugih sede ljudi koji se dobro poznaju i koji će uživati u međusobnoj interakciji. Možeš napraviti male kartice na kojima će biti ispisana imena i koje ćeš postaviti pored tanjira. Ovim jednostavnim trikom će se izbeći konfuzija gostiju vezana za to ko gde treba da sedne. Takođe isplaniraj kada i koje jelo ćeš prvo servirati. Ovako ćeš imati apsolutnu kontrolu i izbeći haos.

  1. Misli i na decu

Postoji velika verovatnoća da će neko od tvojih gostiju doći sa decom. Deci je prosto nemoguće držati pažnju za stolok gde sede odrasli. Postavi sa strane manji stočić za decu, na kome će biti razne grickalice, i odredi u jednom delu zonu za igru, kako te ne bi ometali u ulozi domaćina zabave.

  1. Napravi atmosferu

Stvori jedinstven i topao doživljaj koristeći novogodišnje dekoracije, lampice, i muziku kako bi se tvoji gosti osećali udobno i opušteno. Za više saveta o ovome, pogledaj sledeći članak Poželite dobrodošlicu praznicima.

  1. Idi još jedan korak dalje

Kada je zabava već uveliko počela, smisli i uradi nešto po čemu će je svi pamtiti. Na primer, pripremi male poklon kesice u kojima će biti domaći sezonski slatkiši, ili napravi fantastičnu grupnu fotografiju, odštampaj je i daj svojim gostima nakon večere. Ovo će učiniti tvoju zabavu nezaboravnom.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]