Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obeležava se od 2013. godine, na inicijativu kompanija Avon i Fond B92, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

#MilionRazloga da izdvojiš vreme za pregled

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obeležava se od 2013. godine, na inicijativu kompanija Avon i Fond B92, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Zahvaljujući tome, stvorena je prilika da se poruka o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke još jednom ponovi javnosti, kako tema ne bi bila aktuelna samo tokom oktobra, meseca kada se obeležava Svetski dan borbe protiv raka dojke.

Ove godine u okviru Nacionalnog dana za borbu protiv raka dojke biće organizovan okrugli sto na temu “Rana dijagnostika i izlečenje raka dojke”.

Cilj okruglog stola je podsticanje razgovora o važnosti prevencije, edukacije i redovnih lekarskih pregleda u borbi protiv raka dojke. Ova bolest je i dalje jedan od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji i svake godine pogodi blizu 4000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1600 žena godišnje izgubi bitku za život. Istovremeno, to je prilika da institucije uključene u borbu protiv raka dojke predstave rezultate koje su do sada ostvarile u oblasti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti, kao i planova koje imaju za 2015. godinu.

Tom prilikom biće dodeljeno i priznanje za izuzetan doprinos u borbi protiv raka dojke u Srbiji.

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke Avon organizuje i akciju “Ja se pregledam, a ti?” u okviru koje će se posetioci Delta City-ja fotografisati sa porukama koje motivišu žene da idu na redovne preglede, kao i simbolično osvetljavanje javnih zgrada i objekata roze bojom.

  1. Okrugli sto “Rana dijagnostika i izlečenje raka dojke
  2. “Ja se pregledam, a ti?” akcija u Delta City-ju

12.00 – 22.00 – Fotografisanje posetilaca Delta City-ja sa motivacionim porukama

III.        Osvetljavanje javnih zgrada i objekata roze bojom

  1. i 20. marta uveče roze bojom biće osvetljeni:
  • Spomenik Knezu Mihailu
  • Trg Slavija
  • Palata Albanije
  • Kupola Doma Narodne skupštine
  • Pobednik na Kalemegdanu
  • Avalski toranj
  • Most na Adi 

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]