Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

„Budi deo roze tima!“ – sportom protiv raka dojke na Adi Ciganliji

Veliki broj sportskih entuzijasta i pobornika zdravog načina života okupio se na Adi Ciganliji 25. oktobra kako bi obeležio Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, u okviru akcije „Budi deo roze tima!“ koju su Avon, Fond B92 i Ambasada SAD organizovali uz podršku Ministarstva zdravlja.

Vrhunac događaja predstavljala je muška trka na štiklama, u okviru koje su najhrabriji muškarci obuli roze cipele na štiklu i trkali se u znak podrške svim ženama koje prolaze kroz dijagnozu raka dojke, ali i onima koje su se uspešno izlečile. Gotovo 150 žena lečenih od raka dojke iz svih krajeva zemlje prisustvovalo je akciji, potvrđujući svojim ličnim primerom da je rak dojke izlečiv ukoliko se otkrije na vreme.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, koji svake godine pogodi blizu 4000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1600 žena godišnje izgubi bitku za život. Redovna fizička aktivnost, zdrav život i preventivni pregledi izuzetno su značajni u borbi protiv ove bolesti, koja je izlečiva u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.

Članovi sportskih udruženja su u to ime igrali odbojku i košarku, vežbali jogu i kapueru i podsetili žene da bez obzira na tempo života koji vode, uvek treba da izdvoje vreme za rekreaciju i brigu o zdravlju. Na to su ih podsetili i stručnjaci iz Ministarstva zdravlja, Instituta za onkologiju i radiologiju i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, koji su na Adi Ciganliji savetovali prisutne o prevenciji.

Svi koji žele da se uključe u akciju i daju svoj doprinos borbi protiv raka dojke to mogu učiniti kupovinom roze majici sa potpisom Ane Ljubinković.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]