Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

#IsolatedNotAlone Zajedno protiv porodičnog nasilja

Poput pandemije virusa COVID-19, porodično nasilje ne zna za geografske, niti demografske granice. To je tiha epidemija za koju se procenjuje da je dotakla živote 35% žena širom sveta, a često je skrivena iza zatvorenih vrata. Upravo sada, u jeku trajanja pandemije korona virusa, te žene i deca sada su još više izloženi porodičnom nasilju. To je neželjena posledica mera izolacije, zbog koje su žene koje trpe nasilje zarobljene u svojim domovima sa zlostavljačima.

Brojne organizacije za pomoć ženama sa iskustvom nasilja, već su potvrdile značajan porast slučajeva porodičnog nasilja i ukazuju na povećanu potrebu za podrškom.

Podržavajući poziv globalne organizacije UN Women da se problem porodičnog nasilja stavi u fokus javnosti u ovim trenucima, Natura &Co, zajedno sa porodicom naših brendova Avon, Natura, The Body Shop i Aesop, pridružuje se apelima nacionalnih i internacionalnih organizacija koje pružaju pomoć ženama koje su doživele nasilje u porodici. S poštovanjem vam skrećemo pažnju i upućujemo molbu da svim ženama i deci koja pripadaju rizičnoj grupi – posebno onima koji su socijalno i ekonomski ugroženi – u vašoj zemlji, gradu, vašim zajednicama, pružite podršku i obezbedite potrebnu pomoć i neophodna sredstva.

U duhu zajedništva i saradnje, smatramo da je važno:
1. Osigurati dodatna sredstva posebnim ustanovama koje pružaju pomoć ženama i deci koji se suočavaju sa nasiljem u porodici – uključujući sigurne kuće, SOS telefonske linije za pomoć i slične ustanove – kako bi se pokrile povećane potrebe organizacija i ustanova koje se bave ovim pitanjem.

2. Baviti se problemom nasilja u porodici kroz sredstva javnog informisanja i kampanju podizanja svesti o ovoj temi, kako ona ne bi ostala zanemarena.

3. Proglasiti sigurne kuće i skloništa za žene i decu ustanovama od posebne važnosti i izuzeti osobe koje trpe porodično nasilje od mere zabrane kretanja, koja njima može ugroziti život.

Mi u Natura &Co, verujemo da poslovanje može i treba biti usmereno ka pozitivnim promenama u društvu. Zajedno, naša 4 brenda predstavljaju najveću mrežu žena na svetu, koja povezuje preko 6 miliona žena i konsultanata, 40000 zaposlenih i 220 miliona korisnika u 110 zemalja u svetu. Zajedno možemo više, i to je ono što nas pokreće da pružimo podršku ženama koje trpe nasilje i poručimo im da iako su izolaciji, nisu same.

 

  • Avon Fondacija, je izdvojila milion dolara za podršku organizacijama širom sveta koje pružaju direktnu pomoć ženama sa iskustvom porodičnog nasilja.
  • Avon, Natura, The Body Shop i Aesop će donirati pakete proizvoda za osnovnu higijenu sigurnim kućama širom sveta i podstaći će svoje korisnike da takođe pomognu.
  • Svaki od četiri brenda će pokrenuti kampanju sa ciljem podizanja svesti o ovom problemu, pružiti podršku i informacije ženama koje doživljavaju nasilje i podeliti važne brojeve telefona za prijavu nasilja.

 

U ovim nesvakidašnjim i izazovnim vremenima, zahvalni smo za sve napore koje svetske vlade, poslovni i civilni sektor ulažu u zaštiti građana tokom pandemije korona virusa. Naš apel je da ne zaboravimo i na žene koje su u riziku od porodičnog nasilja, kako ne bismo imali i dodatne, skrivene žrtve ove teške situacije.

 

U solidarnosti iskreno vaša,

Natura &Co

Otvoreno pismo možeš preuzeti/sačuvati u PDF formatu, klikom na dugme ispod

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]