Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Istinska promena nakon leta: kako da se po povratku s odmora osećaš sasvim preporođeno?

Godišnji odmori predstavljaju poseban period u našim životima. Iščekujemo ih mesecima dok najčešće do sitnih detalja unapred planiramo svoja putovanja ili makar kraće vikend-odmore. I upravo suprotno uvreženom mišljenju, nije početak godine najbolje vreme za velike promene, odluke i onaj trenutak kad polažemo pravo na sve ono što gubimo u svakodnevnoj gunguli, već je pravi čas za sve to upravo onaj tokom godišnjeg odmora. Kako to postići? Kako ne pokvariti ovaj trenutak i kako dosegnuti pravu moć koju imamo nakon odmora? Otkrij u našim korisnim predlozima!

Sve vreme ga željno iščekuješ. Praviš planove, kupuješ karte, u svojim mislima pakuješ i nanovo pakuješ svoju garderobu sklapajući odevne kombinacije za odmor. Međutim, da bi predstojeći godišnji odmor učinila zaista izuzetnim i uspela da povratiš svoje istinsko biće, svoju pravu energiju i spokoj, za ovaj naročit period u godini neophodno je isplanirati i neke dodatne aspekte.

Kako da se prepustiš istinskom odmoru?!

  1. Nemoj preterano da planiraš

Ovo je prvo i osnovno pravilo i toplo preporučujemo da ga uvrstiš na svoj podsetnik. Ako ti je život prepun obaveza, u meri da se osećaš poput onog hrčka koji trči na točku koji se sve vreme okreće, godišnji odmor ne planiraj kao vreme ispunjeno kojekakvim zadacima i večitom jurnjavom. Da li ti je spisak prepun znamenitosti koje treba videti, muzeja koje treba posetiti, svih onih gradova u kojima se tokom putovanja vredi zaustaviti, organizovanih ekskurzija, pa još pomišljaš da tome pridodaš i odlazak na onaj trg, onaj gradski događaj ili koncert? Zastani i razmisli: da li ti je sve to zaista i potrebno? Ti možda zapravo ni ne želiš da postaneš najčuveniji turista na svetu dok krčiš svoj put među hordama oznojenih turista? Možda uopšte ne želiš da se pred svima hvališeš fotografijama sa ove ili one popularne turističke znamenitosti?

Previše planova ravno je dosadi u kombinaciji s neprekidnim haosom. Na godišnjem odmoru potrebno ti je da naprosto primiriš svoje nerve i da se zaista i potpuno opustiš.

  1. Odredi svoje prioritete

Da li ti i ovo zvuči kao neki od onih kancelarijskih poslova? Ne mora nužno biti tako. Usled odustva unapred postavljenih prioriteta često se suočovamo s brojnim problemima tokom godišnjeg odmora.

Ako su na tvom spisku spokoj i mir, neka upravo ti prioriteti i nadahnu sve tvoje dalje planove, a nikako ne dozvoli da bude suprotno.

I dalje osećaš da bi nešto morala i da uradiš?!

Godišnji odmor predviđen je za prepuštanje i konačno dostizanje osećaja krajnje dokolice i divote dangubljenja. Svoje planove i obaveze odloži za neki kasniji trenutak. Pravi je čas da sebi to napokon i dopustiš!

  1. Odmori se od svih elektronskih naprava

Svako od nas sklon je tome da znatno više vremena, nego što bi trebalo, provodi na raznim mrežama i u virtuelnom svetu. Jasno je da ti ne sugerišemo da treba da izabereš planinsku baraku u nekoj zabiti bez ikakvog signala komunikacije ili da se na dve nedelje lišiš svog mobilnog telefona: takvo nešto naprosto je i nemoguće očekivati.

Međutim, predlažemo da u značajnoj meri ograničiš sopstveno korišćenje pametnog telefona, tableta ili računara. Nikako nemoj satima da sediš na plaži ili pored bazena sa ovim elektronskim napravama u ruci, niti se nekontrolisano prepuštaj Fejsbuku ili Instagramu. Na neko vreme preskoči čitanje svih poruka.

Tako je, svi pomalo patimo od sindroma SDNVP, od straha da ćemo nešto veliko propustiti. Napokon, svet se neće raspasti ako na nekoliko dana ne bude našeg aktivnog učešća u njemu. Našem mozgu potreban je pravi odmor od svih tih beskonačnih elektronskih podsticaja. Takav predah nam dozvoljava da se distanciramo i povratimo sopstveni spokoj. A godišnji odmor je savršen trenutak za takvo elektronsko čišćenje.

  1. Prepusti se čulnim zadovoljstvima

Tačno je da čula ne koristimo samo tokom godišnjeg odmora, međutim, leto nam omogućava da dosegnemo sasvim novi nivo njihovog intenziteta: da osetimo kontakt s vodom, zrake sunca na svojoj koži, ukus svežeg voća, mirise prirode koji vrcaju od života.

Brigom o svom telu zapravo se opuštaš, dostižući time i meditaciju! Kad na svoje telo brižno i pažljivo nanosiš neki losion, time ideš i korak dalje od one osnovne brige o lepoti.

Isto važi i za parfeme, koji poseduju naučno dokazana svojstva. Oni mogu da nam podignu energetski naboj, da nam pomognu u opuštanju, stimulišu nas ili primire.

Nova letnja linija parfema Perceive nudi letnju varijantu mirisa Sunshine, u kome su zastupljene arome mandarine, manga, baš kao i sandalovine i magnolije. Preporučujemo i plavu verziju sa svežom i opuštajućom frezijom, belim biberom, detelinom i vanilom. Ovi parfemi savršeno će dopuniti tvoj prtljag za godišnji odmor. A rezultate daju i nakon odmora, podsećajući na leto i oživljavajući prijatna sećanja.

Ako sebi ne možeš da priuštiš ogroman kofer, odaberi miris u varijanti za putovanje! U ovoj verziji sa sobom možeš da ga poneseš čak i u ručnom prtljagu u avionu!

  1. Radi sve ono što nikad ne radiš i uživaj u svakom trenutku!

Ustani najranije što možeš da posmatraš izlazak sunca. Oseti jutarnji vazduh i dašak vetra koji dolazi s mora, a predveče pođi u šetnju u obližnoj šumi i samo osluškuj kako priroda odlazi na počinak.

Hodaj bosonoga, zaboravi na sve dijete i jedi baš sve ono što voliš i želiš. Sa uživanjem ispijaj kafu, prepuštajući se svakom gutljaju. Ništa ne brzaj, već uživaj u svakom trenutku i baš svakoj svojoj aktivnosti. Čitaj, osluškuj, razgovaraj, uzmi u zagrljaj sebi draga bića, i najvažnije od svega – budi to što jesi!

Prepuštanje trenutku, smirenost, malo tišine, malo uzbuđenja, a ponajviše od svega potpuno prisustvo na mestu na kome jesi savršen su recept za tvoj istinski preporod nakon godišnjeg odmora!

I to je sve što bismo ti i mi poželeli!

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[73363].Name}}
{{::LoadedProducts[73363].Name}}
{{::LoadedProducts[73363].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[73363].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[72275].Name}}
{{::LoadedProducts[72275].Name}}
{{::LoadedProducts[72275].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[72275].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]