Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako da pospešiš postojanost boje kose?

Da li farbaš svoju kosu? Njena boja obično je predivna odmah nako samog farbanja, međutim, s vremenom, boja kao da izbledi, a kosa postane bezizražajna – da li je to i tvoj slučaj? Podelićemo sa tobom nekoliko predloga kako da postojanost svoje boje kose osiguraš i do nekoliko sedmica i kako da uživaš u njenom sjajnom izgledu!

Za mnoge od nas farbanje kose postalo je deo svakodnevnog rituala. Promena boje prirodne nijanse kose prilično je daleko od bilo kakvog izuma modernog doba. Prirodne supstance kojima se menja boja kose ili poboljšava nijansa postojeće boje verovatno su se koristile još u drevna vremena. Dobijeni rezultati tom prilikom nisu bili naročito spektakularni, a najverovatnije ni dugotrajni. Međutim, danas, kad je ponuda farbi i kolor-šampona praktično neograničena, možemo da donesemo odluku da li želimo trajnu promenu, neku privremenu boju ili promenu koja će potrajati samo do prvog pranja kose.

Dame koje se odlučuju za trajnu promenu boje kose često se žale kako im ta boja brzo izbledi i kako se izgled kose značajno pogorša već u roku od 3 do 6 sedmica nakon farbanja kose.

Kako da se nosiš sa tim?

Izaberi odgovarajuću boju za kosu!

Nažalost, ne pruža i svaka boja za kosu zadovoljavajuće rezultate u pogledu odgovarajuće jačine boje. Ako ti je stalo do intenzivne boje kose, izbor preparata nipošto ne prepuštaj nasumičnom izboru: time rizikuješ da oštetiš svoju kosu i ugroziš njen kvalitet. Proces promene boje, a posebno onaj koji je radikalan, uvek je prilično rizičan postupak. Ne treba ga sprovoditi prečesto, a usled lošeg kvaliteta preparata čitav postupak je neretko potrebno i ponoviti. A to nikako nije dobro za tebe, baš kao ni za tvoju kosu. 

Naš savet: Isprobaj boje za kosu iz linije Advanced Techniques – one garantuju prelepe, intenzivne efekte uz dugu postojanost nijanse boje!

Nemoj prečesto da pereš kosu!

Iako je reč samo o običnoj vodi i šamponu, svejedno, znaj da pranjem kose njena veštačka boja bledi. Pojedini frizeri savetuju da se prvo pranje i šamponiranje kose odloži i do 24-36 sati nakon njenog farbanja. Time se pigmentima omogućava da se jače povežu sa strukturom vlasi, a tako i produžuje postojanost boje.

Osim ukoliko tvoja kosa nije masna, pa time iziskuje često pranje, ograniči pranje i šamponiranje kose na 2 do 3 puta sedmično. Osveži svoju kosu suvim šamponiranjem. Međutim, pri korišćenju snažnih preparata za oblikovanje kose, kao što su lakovi ili kreme za kosu, ovo pravilo gubi na značaju. Nakon korišćenja takvih preparata, kosu je potrebno oprati, budući da će njeno naknadno oblikovanje, pa čak i nakon raščešljavanja, biti gotovo nemoguće. 

Koristi kozmetičke preparate koji štite postojanost boje

Do pre samo 30 ili 50 godina bile su moderne prirodne kupke za kosu: kamilica za plavu kosu i hrastova kora za smeđu kosu. Na svu sreću, da bi se dostigla lepota u današnje vreme nisu potrebne baš tolike žrtve.

Nakon farbanja kose, mudro je koristiti liniju preparata za negu kose koji su osmišljeni za naročit tip kose, kao što su Advance Techniques Violet za plavu kosu ili Treatment Spray, koji se može upotrebljavati bez ispiranja i prikladan je za sve boje kose!

Ovakvi kozmetički preparati sadrže sastojke koji se aktivno bore protiv izbleđivanja nijanse kose, produžavajući samim tim i postojanost boje. Za dodatno pojačavanje rezultata koristi šampon i regenerator.

Izbegavaj izrazito visoke temperature

Činioci koji u značajnoj meri pospešuju izbleđivanje boje kose jesu vremenski uslovi, kao i način oblikovanja same frizure. Ako želiš da što duže očuvaš postojanost svoje boje kose, nemoj je izlagati izrazito visokim temperaturama i direktnim sunčevim zracima.

Mraz, vetar, feniranje kose vrlo toplom vazdušnom strujom, kao i korišćenje prese za kosu, nimalo nisu preporučljivi ako ti je cilj da što duže uživaš u postojanosti boje svoje kose. Stoga, kapu na glavu tokom zime, a šešir tokom vrelih letnjih dana. I jedno i drugo će doprineti tvom elegantnom izgledu, a tvoja kosa će znatno duže ostati lepa!

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50964].Name}}
{{::LoadedProducts[50964].Name}}
{{::LoadedProducts[50964].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50964].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50823].Name}}
{{::LoadedProducts[50823].Name}}
{{::LoadedProducts[50823].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50823].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50966].Name}}
{{::LoadedProducts[50966].Name}}
{{::LoadedProducts[50966].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50966].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50407].Name}}
{{::LoadedProducts[50407].Name}}
{{::LoadedProducts[50407].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50407].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]