Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako da pronađeš ljubav, a da pritom ne izgubiš sebe?

Kako da pronađem ljubav? Gde je moja srodna polovina? Neka su od pitanja koja postavljaju milioni ljudi, i to ne samo uoči Dana zaljubljenih. U stanju smo da obiđemo čitav svet tragajući za nečim što se često nalazi u našoj neposrednoj blizini. Kako da već jednom prestanemo samo da tragamo i napokon stvari počnemo i da pronalazimo?

Ljubav i osećaj ispunjenosti u ljubavnoj vezi spadaju u neke od najuniverzalnijih ljudskih snova, iako su počesto baš od onih koji se najteže ostvaruju. Naš put do sreće neretko je sputan brojnim preprekama, baš kao što su to i stereotipni pristupi u rešavanju problema koji se odnose na uspostavljanje i negovanje ljubavnih veza. Kako da prestanemo da se vrtimo u začaranom krugu i budemo sasvim sigurni da u toj potrazi za idealnim partnerom nećemo izgubiti i sami sebe?

  1. Prestani da tražiš

Zvuči li to možda paradoksalno? To ne bi morao biti slučaj! Jer obično kad se čvrsto držimo nečega ili smo isključivo usredsređeni da to i dobijemo, stvari se najčešće ne odvijaju prema našem naumu. Potraga za partnerom nije isto što i traženje posla: ona se ne svodi na to da pošalješ mnoštvo ponuda ili da povećaš svoju prisutnost na profesionalnim društvenim mrežama, već više na tvoju ličnu otvorenost, smirenost i fleksibilnost. A opet, nije reč o tome da sve vreme sediš u kući, kao ni da koračaš svojom životnom stazom sa velikom oglasnom tablom, obešenom oko vrata, sa koje drugima poručuješ: Tražim ljubav”.

U meri u kojoj naša potraga odaje preveliku nestrpljivost i očaj, manji su i izgledi da ćemo zaista i ostvariti ljubavnu vezu koja u potpunosti funkcioniše.

Ako si u potrazi za partnerom, neka ti pogled bude sve vreme na oprezu, upoznaj sasvim nove ljude, ali zaboravi na svoju nestrpljivost i stisku sa vremenom. Možda svoju voljenu osobu i ne upoznaš pre samog Dana zaljubljenih, što uostalom i nije suština same ljubavi!

  1. Pobrini se za sebe

Ovde nije reč o tome da udovoljavaš drugima, već više o tome da zavoliš sebe i dobro se osećaš u sopstvenoj koži. Kad smo sami, bilo da smo tada u trećoj ili četvrtoj deceniji ili možda usred pete decenije svog života, zapravo smo u savršenom vremenskom razdoblju da spoznamo sebe, da sagledamo sopstvene nedostatke i sebi ukažemo najveću moguću brigu i pažnju.

I umesto da se očajnički usredsređuješ na to da po svaku cenu MORAŠ da pronađeš nekoga, trebalo bi da naučiš španski jezik, da dobiješ dozvolu da upravljaš jedrilicom ili da u delo sprovedeš svoj davnašnji san i konačno napišeš tu svoju knjigu?

Posveti se sopstvenom ličnom razvoju, uživaj u običnim svakodnevnim događajima i sebi postavi sasvim nove ciljeve! Lakirani nokti ili sasvim novi karmin možda ti neće nužno prizvati i ljubav, ali će ti, svakako, pomoći da izgradiš lično samopouzdanje i osećaš se prilično dobro. A to je ono što ti je zaista i potrebno!

{{CarouselProduct.SalePrice | currency }}

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[34578].Name}}
{{::LoadedProducts[34578].Name}}
{{::LoadedProducts[34578].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[24469].Name}}
{{::LoadedProducts[24469].Name}}
{{::LoadedProducts[24469].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[43714].Name}}
{{::LoadedProducts[43714].Name}}
{{::LoadedProducts[43714].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[47852].Name}}
{{::LoadedProducts[47852].Name}}
{{::LoadedProducts[47852].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[23784].Name}}
{{::LoadedProducts[23784].Name}}
{{::LoadedProducts[23784].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[36911].Name}}
{{::LoadedProducts[36911].Name}}
{{::LoadedProducts[36911].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[22481].Name}}
{{::LoadedProducts[22481].Name}}
{{::LoadedProducts[22481].MarketingLabel1}}
NEW
  1. Prestani da pridaješ značaj starom mitu o dve srodne polovine

Istraživanja su pokazala da osobe koje se čvrsto drže mita o srodnoj polovini koja im je suđena, zapravo imaju manje izglede za to da će izgraditi stabilnu vezu u kojoj će biti sasvim zadovoljni. Zašto? Pre svega stoga što u ljubavi, baš kao i u svemu ostalom u životu, malo šta nam je nadohvat ruke.

I sve je u potpunosti prepušteno nama samima. Čak i ako sretnemo nekoga zbog koga će naše srce zaigrati i ko izgleda kao da je skrojen baš prema našem ukusu, nemoguće je izbeći onaj stvaran i težak rad u takvoj vezi. I uvek nastupa onaj trenutak u kome shvatamo da uprkos činjenici koliko se međusobno volimo, baš niko nije potpuno savršen. A to je, ako ništa drugo, savršeno normalno!

  1. Zavoli sebe

Možda će to zazvučati kao već ofucana fraza, ali bez ljubavi koju iskazujemo sami sebi i sopstvenog prihvatanja, kao i bez činjenice da sebe volimo zbog onoga što zapravo jesmo, mi i nemamo šta drugo da tražimo: to nećemo ni pronaći ili ćemo završiti u još jednoj nesrećnoj vezi koja će dodatno produbiti naše razočaranje i tugu.

Imajte na umu i to da one koji sebe vole i drugi ljudi znatno više vole. Kad ste sazdani samo od  gomile ličnih neuroza i kompleksa, teško je nekoga ubediti da treba da vas voli.

Ljubav nije nešto što nam pada s neba, već se zapravo ukazuje onima koji je ni ne traže, baš kao i onima koji vrlo dobro znaju da život može biti lep i bez obzira na činjenicu da li su u nekoj vezi ili su sasvim sami.

Upamtite to i sve ostalo će već doći samo po sebi.

 

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]