Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako da se efikasno boriš protiv celulita?

Celulit, takođe poznat i kao sindrom narandžine kore, predstavlja neprijatnost koja muči mnoge žene. Neke od njih nauče kako da žive s njim, dok one druge istinski ne mogu da ga podnesu. Kako da se efikasno boriš protiv celulita?

Celulitis je sasvim pravičan: on pogađa sve, a žene koje nikad nisu imale ovaj problem sebe mogu da ubroje u prave i sasvim retke srećnice. Obično se pojavljuje na butinama, zadnjici, ponekad u predelu ispod stomaka, kao i u gornjim delovima ruku. Ovaj nedostatak pogađa gotovo 90% svih nas, a krivce za njegovo pojavljivanje treba tražiti u neuravnoteženosti hormonalnog sistema i metaboličkim problemima koji dovode do promena u potkožnom masnom tkivu.

Tokom zime celulit nam kvari raspoloženje u spavaćoj sobi i na bazenu, međutim, kad dani postanu topliji, i u prilici smo da svetu oko sebe izložimo znatno veći deo svog tela, više ga nije moguće zanemariti. Kako da se efikasno boriš protiv celulita?

Kako da se efikasno boriš protiv celulita?

 

Vežbe protiv celulita

Svi stručnjaci se slažu u jednom: fizička aktivnost je od suštinske važnosti u svakoj borbi protiv celulitisa. Ako si sklona tome da slobodno vreme provodiš pasivno, na poslu najvećim delom sediš, a tako je i kod kuće, i večeri najlešće provodiš gledajući serije na televiziji, za tebe će borba protiv celulita predstavljati težak okršaj.

Dobra vest je da ne moraš da izvodiš složene vežbe niti da plaćaš mesečnu članarinu za teretanu.

Aerobičke vežbe predstavljaju najdelotvorniji način vežbanja. To može biti obično kretanje, trčanje, vožnja na rolerima, plivanje, vožnja bicikla ili bilo koje aerobičke vežbe za koje svog trenera možeš da potražiš i na Jutjubu. Važno je da ove vežbe traju najmanje 30 minuta i da se redovno ponavljaju, po mogućstvu 3 puta sedmično.

Aerobičke vežbe potpomažu sagorevanje masnog tkiva i podstiču rad krvotoka. To ti omogućava da se oslobodiš toksina i pritom aktiviraš limfni sistem. Vežbanjem se toksini ne skupljaju u masnom tkivu i eliminiše limfatičko taloženje, koji su odgovorni za neujednačen izgled kože.

Preduzmi nešto i koža će ti uzvratiti lepotom!

Kako da se efikasno boriš protiv celulita?

Anticelulit kozmetika – šta da odabereš?

Saloni lepote i ordinacije za estetsku medicinu idu u korak sa ovim trendom nudeći kombinaciju krioterapije (medicinska terapija niskim temperaturama) i mezoterapije. Da bi ih isprobala nisu ti potrebna ogromna finansijska sredstva kao ni neka posebna oprema.

Rashlađujući anticelulit serum Avon Cooling Active smanjuje vidljivost čak i uznapredovalog celulita; ujednačava kožu i zateže je poboljšavajući u velikoj meri ovo stanje.

Rešenje za one dame koje baš i nisu ljubiteljke niskih temperatura mogao bi da bude serum nadahnut mezoterapijom Cellu Break 5 D ili Stretch Mark. Oba preparata izrazito su delotvorna, a naročito ako se koriste u kombinaciji sa vežbanjem, masažom i pravilnom ishranom.

Anticelulit masaža

Preporuka je da se sama masaža potpomogne korišćenjem kozmetičkih preparata. Cupping terapija (vakuumska masaža čašama) pruža zadivljujuće razultate, ali, nažalost, sâm tretman je prilično skup i bolan. Masaža pospešuje mikrocirkulaciju, razgrađuje masno tkivo, ujednačuje i zateže kožu, uklanja toksine iz organizma. Da bi i zaista doneo vidljive rezultate, neophodno je da se tretman ponovi u nizu od najmanje 10 masaža na svakih nekoliko dana.

Alternativa tretmanima u salonu lepote jeste masaža koju ćete obaviti sami, na primer, uz pomoć masažera koji je nadahnut ručnom limfnom drenažom i koji je osmišljen upravo u tu svrhu. Ovaj uređaj se sasvim lako koristi, a njegovom redovnom i sistematičnom primenom postići ćeš vrlo uočljive rezultate. Da bi se dobro pobrinula za sebe ne moraš baš da pohađaš kurs za masažu!

Ishranom protiv celulita – na ovo posebno obrati pažnju!

Anticelulit ishrana, pre svega, se sastoji od pravilnog hidriranja tela kojim se omogućava uklanjanje toksina. Pored same vode, dobro je da piješ i zeleni čaj. On sadrži polifenole koji igraju važnu ulogu u režimu anticelulit ishrane. Kad je reč o hrani, pravila su sasvim jednostavna: u najvećoj mogućoj meri smanji unos svih obrađenih hranljivih namirnica, proizvoda koji se teško vare i soli. I važno je da unosiš vlakna: a posebno ona koja su zastupljena u voću i povrću.

Mnoge žene zaboravljaju da iznenadne i učestale promene u težini (što važi i za gubljenje kilograma) ne deluju povoljno na stanje kože. Sâm celulit neće nestati zato što si izgubila kilograme. Ono što je važno jeste ritam kojim se ti kilogrami gube, vrsta hranljivih namirnica koje jedemo, kao i brojne druge lične predispozicije.

Među proizvode koje treba uvrstiti u anticelulit ishranu ubrajaju se: riba, sokovi od povrća, brokoli, žitarice, špargle, banane i antiedematozni jorgovan. Dobro je konzumirati i kurkumu: jednom sedmično pripremi sebi neko indijsko jelo.

Ili možda… da ga naprosto prihvatiš?

Imaj na umu da su doslednost, strpljivost i pribegavanje sveobuhvatnim rešenjima najvažniji činioci u borbi protiv celulita. Izložene savete korisno je sprovoditi u praksi ne samo neposredno pred dolazak proleća i leta, već i tokom cele godine. I budući da je celulit tako uobičajena boljka među ženama, te da do sada nije ponuđeno nijedno rešenje kojim se od njega stoprocentno oslobađa jednom i zauvek, možda ne bi ni trebalo da toliko brinemo o njemu?

Sa celulitom ili bez njega, konačno, stvar je u tome da sebe prihvatiš onakvom kakva jesi!

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50409].Name}}
{{::LoadedProducts[50409].Name}}
{{::LoadedProducts[50409].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50409].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50414].Name}}
{{::LoadedProducts[50414].Name}}
{{::LoadedProducts[50414].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50414].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[50434].Name}}
{{::LoadedProducts[50434].Name}}
{{::LoadedProducts[50434].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[50434].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]