Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako da se šminkaš tokom zime?

Napolju je sneg, ledeno je ili je samo hladno, i zbog toga ti je teško da napustiš udobnost prostora u kome se nalaziš. Nažalost, ne možeš baš tokom cele zime da ostaneš u zatvorenom! Obuci se toplo, pobrini se za svoju kožu i izađi napolje da osvojiš svet! Kako da se šminkaš tokom zimskih uslova?

Šminkanje, baš kao i samo odevanje, zahteva poštovanje određenih pravila godišnjih doba koja nije naodmet razmotriti. Ako ih usvojiš, tvoja koža će na oštre zimske uslove odreagovati bolje, izgledaćeš lepše, a tvoja šminka biće postojanija.

Šta bi zaista trebalo da znaš?

  1. Nega pre svega!

Kao osnovu za svoju šminku, umesto krema sa duboko hidrirajućim dejstvom koja vezuju vodu u sloju epidermisa, odaberi one blage kreme koje ishranjuju tvoju kožu. Ukoliko ti je koža veoma suva i nema načina da ne koristiš neki hidrirajući preparat, pobrini se da od nanošenja kreme prođe između 15 i 30 minuta do trenutka kad započneš sa samim šminkanjem. To će onemogućiti da se voda iz preparata izdvoji, a krema će se znatno bolje upiti u kožu. Kad je napolju zaista hladno, tad je čak i naša kosa prekrivena mrazem, stoga zamisli kako na to reaguje epidermis!

Pored samih krema, savetujemo i korišćenje maski, preparata za piling i sasvim finih preparata za pranje koji će koži pomoći da pregura period najnižih temperatura i ugrejanih prostorija ispunjenih suvim vazduhom.

Naš savet: Ukoliko već nemaš svoju omiljenu kremu za zimu, isprobaj Nutra Effects Miracle Glow sa 5 dragocenih ulja. Ona ishranjuje kožu, savršeno upija u nju i pritom ne ostavlja nikakav sloj masnoće!

  1. Kozmetika tokom zime

Tokom zimskog perioda koža izgleda znatno lošije nego u proleće ili leti, pa je u tom smislu više sklona iritacijama i propadanju. Dovoljno je samo malo snega, koja kišna kap ili jak vetar pa da ti se razmažu i pokvare slojevi nanete maskare i senki.

Tečni puder i puder u prahu takođe su veoma osetljivi preparati – dovoljno je da proučiš svoju kapu ili maramu koja ti dodiruje lice, pa da tamo pronađeš dokaze za to. Da bi produžila životni vek svoje šminke, u ovo doba godine ima puno razloga da uložiš u vodootporne kozmetičke preparate i da ispod pudera i senki prvo naneseš osnovu za šminku.

{{CarouselProduct.SalePrice | currency }}

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[47856].Name}}
{{::LoadedProducts[47856].Name}}
{{::LoadedProducts[47856].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[36846].Name}}
{{::LoadedProducts[36846].Name}}
{{::LoadedProducts[36846].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[33397].Name}}
{{::LoadedProducts[33397].Name}}
{{::LoadedProducts[33397].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[36181].Name}}
{{::LoadedProducts[36181].Name}}
{{::LoadedProducts[36181].MarketingLabel1}}
NEW
{{LoadedProducts[36182].Name}}
{{::LoadedProducts[36182].Name}}
{{::LoadedProducts[36182].MarketingLabel1}}
NEW

Naš savet: Isprobaj ultrapostojane senke za oči u kremu i vodootpornu maskaru Supershock MaX. Ne zaboravi na šminku za svoje usne – ne samo kad je reč o boji, već i o njihovoj nezi! Ispucane usne nikome nisu seksi!

  1. Sve to sjedini!

Čak i onda kad je tvoj komplet za šminkanje sačinjen od najpostojanijih mogućih preparata, nakon dugog pešačenja na otvorenom ili brojnih sati provedenih u zagrejanoj prostoriji, ponekad će, ipak, biti potrebna i poneka korekcija.  Ako sebi ne dozvoljavaš takve nesavršenosti, znajući da je besprekoran izgled ono čemu stremiš, nanesi Mark sprej za fiksiranje šminke direktno na svoju šminku. Neka ti i puder Mark Magix uvek bude pri ruci, budući da obezbeđuje matiranu završnicu i produžava postojanost same šminke.

Naš savet: Čak i ako nemaš običaj da se šminkaš svakodnevno, radije se odlučujući za sasvim prirodan izgled, zima je doba godine kad treba da naneseš makar malo CC kreme. One štite kožu i savršeno je ishranjuju. Isto važi i za karmin koji ishranjuje kožu usana ili sjaj za usne. Oni mogu biti u neutralnoj nijansi, a ne po svaku cenu u upadljivo crvenoj boji!

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]