Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako da ti leto potraje što duže posle letovanja

Nakon odmora kući se vraćaš sva odmorna, preplanula i prepuna novih ideja, međutim, već prvi ponedeljak na poslu nekako uspeva da uništi sav tvoj početni entuzijazam… Jednoličnost svakodnevice znatno je manje uzbudljiva od godišnjeg odmora, i jeste tužno, ali povodom toga ne možemo baš mnogo toga da učinimo. Ipak, nema razloga da očajavaš! U nastavku sledi nekoliko predloga kako da ti osećaj leta i dobro raspoloženje sa godišnjeg odmora potraju što duže!

Godišnji odmor prava je prilika da napunimo sopstvene baterije. Ovde nije reč ni o kakvom hiru niti o nepotrebnom luksuzu, već je posredi nužna potreba. U slučaju da se ne odmorimo, postajemo sve manje produktivni, znatno više smo nervozni i samim tim manje efikasni na radnom mestu, kao i u odnosima sa drugim ljudima, a naše telo nam otkazuje poslušnost. Izloženost stalnom stresu i iscrpljenost ozbiljni su faktori rizika za nastanak brojnih opasnih oboljenja!

I uopšte nije važno gde ćeš se tačno odmarati, već je bitno da tvoj odmor i zaista bude predah u odnosu na svakodnevnu rutinu, trenutak opuštanja i pravi odgovor na tvoje najdublje potrebe.

Jesu li tvoji godišnji odmori zaista takvi?  Ako jesu, dozvoli da te posavetujemo kako da efekat tog raspoloženja sa godišnjeg odmora produžiš i nakon njega!

Koža nakon leta – kako da preplanulost kože sačuvaš do zime?

Svi obožavamo sopstvenu kožu nakon letovanja. Čak i ako se na odmoru nismo po ceo dan izležavali na suncu ili dane provodili zavaljeni u udobnoj stolici, lice i ruke su nam ipak dovoljno preplanuli. Sasvim je dovoljno prošetati plažom ili doručkovati na nekoj osunčanoj terasi i naš ten će poprimiti poseban sjaj koji se ne može dostići nijednom šminkom. Blaga preplanulost daruje šarm i u poređenju sa hladnim bledilom, ne samo da deluje privlačnije, već istovremeno i znatno zdravije.

Kako da produžiš ovaj efekat?

U tome ti može pomoći pravilna nega. Kao prvo, koži je nakon leta potrebna odgovarajuća hidratacija. Sunce, morska voda i letnji vetar, svi zajedno doprinose našem raspoloženju, ali mogu biti znatno manje korisni kad je reč o našoj koži.

Ako tokom godišnjeg odmora nisi bila raspoložena da redovno koristiš balzam za telo, više nema opravdanja da odugovlačiš s tim! Svakodnevno hidriranje pomoći će koži da se regeneriše i da zadrži svoj letnji izgled. A ove rituale u nezi kože nemoj nipošto da doživljavaš kao obavezu, već kao nešto što pruža zadovoljstvo.

U slučaju da se odlučiš za balzam Avon Care, mirisne note kokosa i maslaca od kakaoa trenutno ćete odaslati na neku tropsku plažu. Sastojci koji duboko hidriraju i ishranjuju kožu mogu se takođe pronaći u gelu za tuširanje i kremi za ruke iz iste serije. A nakon tuširanja možeš da koristiš hranljivo ulje sa zlatnim česticama koje obasjava tvoju kožu ostavljajući je svilenkasto nežnom.

Naš savet: Nakon letnjeg odmora svakako treba da se pobrineš za sopstvena stopala, a posebno ako su ti pete isušene i ispucale. Osim toga, preporučujemo da proveriš ima li i nekih novih belega na koži, te da u slučaju bilo kakve nedoumice obavezno potražiš savet dermatologa!

Novi odevni predmeti za predstojeću sezonu – uvek donose dobro raspoloženje!

Da li zbog pomisli da ćeš svoj pareo i paperjaste haljine sa cvetnim dezenima odložiti na najviše police u svom ormaru postaješ tužna i deprimirana? Tačno je da se jesen i zima nikako ne mogu zaobići, ali, svejedno, uz novu odeću i modne detalje možemo se na odgovarajući način pripremiti za njih i time popraviti sopstveno raspoloženje.

I kad postane jasno da se vraćaš na posao, pobrini se da na raspolaganju imaš nove haljine i tašne kako bi svoj povratak na radno mesto dodatno oživela novim i elegantnim izgledom.

Za šta se odlučiti u ovoj sezoni? Za radno mesto predlažemo klasičan glamur, ali onaj koji je istovremeno udoban. Da li u tvom plakaru nedostaje bezvremena mala crna haljina, koja je tako savršena za poslovni intervju, poslovni sastanak ili u svakoj onoj prilici kad je važno da se istakne tvoja stručnost? Obavezno nabavi jednu takvu. Klasične džeginsice takođe su mudar izbor, a podjednako dobro se mogu ukomponovati sa visokim potpeticama kao i sa udobnim baletankama.

Nipošto ne zaboravi na modne detalje: tvoj stil će učiniti neodoljivim, a mogu suštinski da doprinesu osobenosti tvog izgleda.

U nastupajućoj sezoni trebalo bi da nabaviš i elegantan nakit koji će te podsećati na leto. Možeš ga nositi sa haljinama nešto svedenijih boja, ali i sa farmerkama. U potpunoj si zbrci šta da izabereš? Recimo, narukvice sa privescima ili minđuše koje ističu boju tvojih zenica i koje će te i usred jesenjeg sivila podsećati na azurnu boju mora.

Kako da raspoloženje sa odmora potraje što duže – imamo svoje metode za to!

Nakon godišnjeg odmora ponajviše nam nedostaje slobodnog vremena, energije i ličnog prostora za sitna zadovoljstva. Većina nas vraća se poslu i porodičnim obavezama, i potreba da se usredsredimo na svakodnevnu rutinu vraća nas u kolotečinu iz koje bismo tako rado da se izbavimo – možda i zauvek.

Međutim, godišnji odmor može biti savršen trenutak da dobro porazmislimo o određenim stvarima i da unesemo neophodne promene u sopstveni život. Malo je verovatno da ćemo ostaviti baš sve za sobom i zaputiti se u neku divljinu. Svejedno, možemo da poradimo na svom ličnom stavu, raspoloženju i da usvojimo određene promene koje će unaprediti naš celokupan život i sâm način na koji ga doživljavamo.

Šta možeš da učiniš?

  • Da ceniš ono što imaš, kao i mesto na kome se nalaziš. Svakodnevno smo u prilici da iskusimo mnoge prijatne događaje, i krajnje je vreme da počnemo da ih primećujemo. Ukusna kafa, parfem koji miriše na leto ili omiljeni karmin koji nam popravlja raspoloženje: sve ovo mogu biti sasvim beznačajni detalji, ali kad se međusobno slože doprinose našem osećaju blagostanja.
  • Da se pobrineš za svoje fizičko stanje. A kad to kažemo, podjednako mislimo i na psihološko stanje i na fizičku formu. Zdravo telo nastanjuju zdrave misli, pa je stoga mudro da se nakon letovanja pobrineš i za sopstveno telo. Tokom odmora svakodnevno si odlazila u šetnju, plivala, upražnjavala jogu. Izdvoj tokom dana makar petnaestak minuta za vežbe u tišini ili naprosto pođi u šetnju! Za sve to je potrebno sasvim malo vremena, a sâm efekat promene može biti ogroman. Osećaj dobre forme koji imamo tokom godišnjeg odmora savršeno ima smisla zadržati i tokom ostatka godine!
  • Iskoristi plodove koje daruje leto: jedi puno voća i povrća. Na prelasku leta u jesen pijace su prepune raznog voća i povrća, pa to nipošto nemoj da propustiš! Zdrava ishrana bogata vitaminima i antioksidansima podariće ti znatno zdraviju kožu, bolje raspoloženje i ogromne zalihe dobre energije za zimski period, kad voća i povrća sveže ubranog sa farmi više ne bude bilo.
  • Isplaniraj svoj naredni odmor! Ovim ne samo da doprinosiš sopstvenom dobrom raspoloženju, već pred sebe postavljaš i nešto čemu se unapred vredi radovati.

I premda godišnji odmori ostaju za nama, niko nam ne može oduzeti lepe uspomene, sve one osmehe i dobar provod koji nas na njih i podsećaju!

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[54702].Name}}
{{::LoadedProducts[54702].Name}}
{{::LoadedProducts[54702].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[54702].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[54703].Name}}
{{::LoadedProducts[54703].Name}}
{{::LoadedProducts[54703].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[54703].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[54698].Name}}
{{::LoadedProducts[54698].Name}}
{{::LoadedProducts[54698].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[54698].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[54696].Name}}
{{::LoadedProducts[54696].Name}}
{{::LoadedProducts[54696].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[54696].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[54701].Name}}
{{::LoadedProducts[54701].Name}}
{{::LoadedProducts[54701].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[54701].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[26691].Name}}
{{::LoadedProducts[26691].Name}}
{{::LoadedProducts[26691].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[26691].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]