Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako negovati zrelu kožu? U samo 3 jednostavna koraka do lica koje blista

Svi bismo želeli da uživamo u zdravoj koži lica koje blista. Nažalost, kako vreme prolazi, stanje kože se pogoršava i prirodni procesi starenja sve više nas udaljavaju od dostizanja ovog sna. Ali, ne mora biti sve baš tako! Brigom o zreloj koži štitimo je od nepoželjnih promena koje su u vezi sa prirodnim procesom starenja i pružamo joj lepotu i svežinu izgleda. Kako da to i učiniš?

Za razliku od kože koja je sklona aknama, koja je suva, mešovitog karaktera ili je naprosto osetljiva, zrela koža ni po čemu nije posebna. Ona se samo s vremenom razvija. Vidljive bore i promene boje na njoj počinju postepeno da se pojavljuju, dok lice ovalnog oblika postaje sve nepravilnije. Ovo su samo neka od obeležja zrele kože, koja se s godinama polako istanjuje, postajući suva i grublja, i sve više počinju da joj nedostaju čvrstina i elastičnost. Da li ti sve ovo zvuči poznato?

Ovaj proces započinje stoga jer s godinama opada proizvodnja kolagena, što sa svoje strane usporava ćelijski metabolizam i sposobnost njihove regeneracije. Koža sve brže dehidrira i znatno sporijim tempom upija hranljive materije. Među ostalim činiocima koji podstiču njeno propadanje jesu nepravilna ishrana, greške prilikom nege kože ili način života koji ne donosi dovoljno sna i fizičkih aktivnosti, ali je zato prepun stresa. I upravo iz tih razloga briga o zrelog koži zahteva znatno sveobuhvatnije radnje i prevenciju.

3 koraka kojima se postiže zdrava i mladolika koža

Ukoliko težimo blistavoj i podmlađenoj koži, postoje 3 sasvim jednostavna koraka koji se lako pamte i još brže sprovode: čišćenje, hidriranje i regenerisanje.

Korak 1: čišćenje

Kad je reč o zreloj koži, odaberi one preparate za čišćenje koji sprečavaju njeno starenje i koji sadrže pravilno odabrane sastojke, pri čemu mogu efikasno, a opet sasvim nežno da uklone prisutne zagađivače i pripreme kožu za dalji tretman. Blaga krema, mleko za lice ili micelarna voda mogu da pruže savršeno rešenje za jutarnje i večernje rituale čišćenja kože, budući da se njihovim nanošenjem koža ne opterećuje. (ANEW 3IN1 ANTIAGING + OSTALI)

Korak 2: hidriranje

Kao sledeći korak, postaraj se da svojoj koži obezbediš dovoljan stepen hidratacije. Ujutru, očisti svoju kožu lica i nanesi na nju kremu za lice koja sadrži UV filtere, štiteći je pritom od štetnih sunčevih zraka, kao i antioksidanse i hidrirajuće agense koji sprečavaju dalji proces starenja. Savršen izbor bila bi hidrirajuća krema koja istovremeno ishranjuje kožu i sprečava nastanak bora, a koja je bogata vitaminima A, C, E i retinolom (koji učvršćuje kožu, doprinosi njenoj elastičnosti i unapređuje proces obnavljanja kože), sadrži alge ili hijaluronsku kiselinu.

Za večernju negu, koristi znatno koncentrovanije kreme i serume, koji sadrže aktivne sastojke koji podstiču regeneraciju kože tokom noći.

Korak 3: regenerisanje

Inovativni pristup kroz korišćenje aktivnih substanci (kao što su retinol i glikolna kiselina) u borbi protiv uznapredovalih znakova starenja označava pravu revoluciju u noćnoj nezi kože lica.

Patentirana formula naizmeničnog tretmana ANEW (naizmeničnom smenom formula svake sedmice) ne dozvoljava koži da se navikne na određeni preparat, čineći time sastojke još snažnijim u borbi protiv već izraženih znakova starenja. Sâm tretman se sastoji od dve formule, sa glikolnom kiselinom i retinolom, koji zahvaljujući svojim odlikama podmlađivanja podstiču proizvodnju kolagena i elastina, povećavaju gipkost kože i sprečavaju njenu dehidrataciju.

Formula sa  kompleksom Glycolic+ dubinski ishranjuje epidermis i obnavlja zalihe nedostajućih hranljivih sastojaka, dok kompleks Superretinol učvršćuje kožu i smanjuje vidljivost čak i najdubljih bora i mesta sa uočljivim promenama boje na koži. Ovaj metod nege kože preporučuje se gospođama od 45 godina i starijim, kod kojih su uočljivi znakovi starenja kože.

Da li ste znali?

Naučnici iz Instituta Avon SKIN sprovodili su ispitivanje naizmeničnog tretmana protiv starenja kože u periodu dužem od godinu dana, i dobijeni rezultati i više su nego impresivni. 90%* žena potvrdilo je sveobuhvatni uticaj datog preparata iz sedmice u sedmicu.

Na osnovu ovog istraživanja, nakon prvog korišćenja preparata koža postaje svetlija, uglađenija i čvršća. Nakon 4 sedmice koža lica je već vidno čvršća, znatno elastičnija, a bore su sasvim ublažene.

Zdrav način života = prelepa koža!

Nezavisno od preparata za negu kože možeš da isprobaš i nutrikozmetiku (dodatke ishrani koji su bogati sastojcima biljnog porekla, a koji učvršćuju kožu i hidriraju je), kao i da vodiš zdrav i aktivan način života. Od velike važnosti su način same ishrane, stepen lične aktivnosti, baš kao i činjenica jesmo li izdvojili sasvim dovoljno vremena za odmor i san koji su za nas okrepljujući. 

Želiš li da budeš lepa? To podrazumeva sveobuhvatan pristup životnoj lepoti!

 

* zasnovano na anketi samoprocene potrošača u kojoj je uzelo učešće 115 žena

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[49599].Name}}
{{::LoadedProducts[49599].Name}}
{{::LoadedProducts[49599].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[49599].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]