Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako se izboriti sa celulitom?

Celulitis, takođe znan kao efekat narandžine kože, predstavlja problem mnogih žena. Ovo univerzalni problem bez obrzira na to da li si vitka ili ne.

* * *

Celulit predstavlja najčešći problem u današnje vreme. Pojavljuje se na butinama, ponekad na zadnjici i na predelu ispod stomaka, gornjem delu ruku i uglavnom pogađa žene zrelije starosne dobi. Skoro 90% nas ima problem sa celulitom, za šta je odgovorna disfunkcija endokrinog sistema, problemi u metabolizmu, itd. 

Zimi ga lako možemo sakriti ispod odeće, ali kada otopli tada nam je teže da ga skrivamo. Kako se izboriti sa celulitom?

Fizička aktivnost pomaže u borbi protiv celulita

Ovo predstavlja glavni vid borbe sa ovim problemom. Ukoliko nisi previše fizički aktivna, došlo je vreme da se to promeni. Ne možeš pobediti celulit bez fizičke aktivnosti.

Kardio predstavlja najefikasniji način vežbanja. Možeš brzo hodati, trčati, voziti rolere, plivati, voziti biciklu  – ono što je najbitnije od svega je to da aktivnost mora trajati minimum 30 minuta i da bude redovna, barem 3 puta nedeljno. 

Kardio vežbe i aerobik podstiču sagorevanje sala i podstiču cirkulaciju, čime se organizam čisti od toksina i podstiče rad limfnog sistema, što umanjuje vidljivost celulita.

Anticelulit kozmetika - šta koristiti?

Za odabir najboljih kozmetičkih proizvoda u obzir treba uzeti stanje kože, starosnu dob i intenzitet samog problema. Sastojak koji bi trebalo da sadrži svaki proizvod za borbu protiv celulita je blato iz Mrtvog mora. Ekstrakti kafe, bršljana i morskih algi su se takođe pokazali kao efektivni. Morske alge sadrže i nekoliko puta više vitamina i minerala u odnosu na zemljane biljke. Bogate su vitaminom B2, niacinom, holinom, karotenom, alginskom kiselinom, raznim mineralima i aosainom - protein koji nadomešćuje nedostatak elastičnih vlakana u koži. Ekstrakt kafe širi krvne sudove i stimuliše razgradnju adipocita. Ekstrakt bršljana ima sličan efekat - prisustvo flavonoida i rutina zatvara zidove kapilara, poboljšava cirkulaciju i ublažava zapaljenske procese i olakšava limfnu drenažu. Takođe razgrađuju masno tkivo.

L-karnitin, koji podstiče rad limfnih žlezda, predstavlja jedan od najboljih sastojaka za borbu protiv celulita. Vidljivo umanjuje efekat narandžine kore na koži, uklanja toksine i višak vode iz kože. Čini da izgledaš vitkije. L-karnitin pretvara masne kiseline u energiju, zbog čega je dobio nadimak “ubica masti”. Prirodno ga ima u ljudskom telu, ali naš organizam proizvodi samo male količine. Od prehrambenih proizvoda najviše ga ima u mesu i mleku, a takođe se nalazi i u Avon Solutions Thermal-Active anticelulit gelu.

Anticelulit masaža

Masažu treba primenjivati u kombinaciji sa kozmetičkim proizvodima. Masaža pospešuje mikrocirkulaciju, razbija masno tkivo, čini kožu glatkom i čvrstom uklanjajući pri tome toksine iz tela. Za poboljšane efekte, kratku masažu treba primenjivati minimum 10 puta u toku svakog dana.

Alternativa profesionalnoj masaži može biti masažer, koji je lak za upotrebu, a redovnim korišćenjem daje sjajne rezultate.

Anticelulit dijeta - (Pročitaj OVDE naše savete za zdraviju ishranu!)

Dugi intervali vežbanja, masiranja, kozmetičkih tretmana neće imati efekta ako jedeš nezdravu hranu.  Anticelulit dijeta se bazira na hidrataciji tela kako bi se ono oslobodilo toksina. Preporučuje se unos vode i zelenog čaja, koji sadrži polifenole, jednog od glavnih sastojaka u anticelulit dijeti. Što se hrane tiče, postoji jedno osnovno pravilo: izbegavaj prerađenu tešku hranu i so. Treba unositi dosta vlakana, koje organizam dobija iz voća i povrća.

Iznenadne i česte varijacije telesne težine ne utiču dobro na stanje kože. Celulit neće nestati samo zato što smo izgubili neki kilogram - ovo zavisi od načina na koji ćeš to uraditi: brzine gubitka kilograma, kvaliteta ishrane, itd.

Preporučeni sastojci u ishrani tokom anticelulit dijete su riba, sokovi od povrća, brokoli, integralne žitarice, asparagus, banane i zova. Kurkuma je takođe odličan sastojak.

SAVET: Ukoliko ti se masno tkivo nakuplja na butinama i zadnjici, budi oprezna sa ugljenim hidratima. Od njih se najviše gojimo baš na tim mestima, čineći problem sa celulitom još gorim.

Zapamti, u borbi protiv celulita najbitniji su redovnost, strpljenje i primena kompleksih rešenja. Isplati  se primenjivati navedene smernice, ne samo na proleće, već i tokom cele godine.

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[26527].Name}}
{{::LoadedProducts[26527].Name}}
{{::LoadedProducts[26527].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[26527].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[16638].Name}}
{{::LoadedProducts[16638].Name}}
{{::LoadedProducts[16638].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[16638].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[26526].Name}}
{{::LoadedProducts[26526].Name}}
{{::LoadedProducts[26526].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[26526].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[23773].Name}}
{{::LoadedProducts[23773].Name}}
{{::LoadedProducts[23773].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[23773].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[25292].Name}}
{{::LoadedProducts[25292].Name}}
{{::LoadedProducts[25292].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[25292].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]