Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako se koriste parfemi?

Kada parfem koristiš na pravi način, oslabađaš čitav spektar mirisnih nota. Međutim, nije ga dovoljno samo naneti. Saznaj šta sve možeš da uradiš kako bi tvoj miris bio prijatan i postojan tokom čitavog dana!

* * *

1. Koristi parfeme umereno

Lepi mirisi nam daju energiju, jačaju samopouzdanje i čine da se osećamo lepše. Korišćenje parfema je svojevrsna umetnost. Zbog toga ne smeš da preteruješ jer ćeš tako dobiti suprotan efekat. Previše jak miris može biti iritantan, a to je nešto što nikako ne želiš. Prvo pravilo je, dakle, umereno korišćenje!

2. Ne mešaj mirise

Ako koristiš određene parfemo ujutro, a neke druge uveče, preporuka je da se istuširaš pre nego što promeniš miris. Ne treba mešati različite kompozicije. Vodi računa o tome da ne narušiš efekat parfema mirisom svog dezodoransa. Preporuka je da koristiš dezodoranse bez mirisa ili dezodorans iz linije tvog omiljenog parfema ili toaletne vode. Tokom dana obnovi miris koristeći parfemisane losione, koji će osigurati trajnost mirisa i nahraniti tvoju kožu.

3. Nanesi parfem tamo gde želiš da te poljubi

Najbolje je da nanosiš parfem na delove tela na kojima priželjkuješ poljupce. Pre svega, naprskaj parfem u vazduh i zakorači. Potom, nanesi parfem na unutrašnju stranu ručnog zgloba, iza ušiju i na vrat. Ovo su najčešće erogene zone sa dobrim protokom krvi, te se zbog toga na ovim mestima parfem najlepše upija i najduže traje. Nema potrebe da trljaš parfem u kožu, dovoljno je samo da ga naprskaš. Parfem uvek treba naneti pre oblačenja jer brojne tkanina (posebno svila) mogu da se oštete u dodiru sa parfemom.

4. Novi sloj parfema nanesi tek kada prvi izgubi snagu

Miris gubi snagu nakon 4 do 8 časova, zavisno od toga da li koristiš toaletnu vodu, parfem ili parfemsku vodu. Razlika leži i u koncentraciji mirisnih ulja – što je koncentracija veća, miris je intenzivniji. Novi sloj ne treba nanositi pre vremena – ukoliko si se privikla na miris, nećeš ga osetiti, ali svi u tvojoj okolini hoće!

5. Toaletna voda ili parfem?

Najčešće se koristi toaletna voda, uglavnom sa koncentracijom ulja od 10 odsto. Mnogi muški mirisi su toaletne vode. Kolonjska voda, na primer, sadrži 5 odsto mirisnih ulja, dok parfemska voda dostiže nivo od 15 odsto, i zbog toga ostaje duže na koži. Parfem u sebi sadrži koncentraciju ulja u visini od 25 procenata, što garantuje dugotrajnost. Treba ih koristiti umereno.  

6. Čuvaj bočice

Čuvaj svoje parfeme u hladnoj prostoriji. Uvek dobro zatvori poklopac i koristi bočicu u kojoj si kupila proizvod. Ovako ćeš zaštiti svoj parfem od pervremenog isparavanja.

7. Koristi različite parfeme

Što ćešće koristiš određeni parfem, to se brže navikavaš na njegov miris, a samim tim ga slabije osetiš. Upravo zbog toga treba menjati mirisne note. Ne postoje striktna pravila, osim ovog: odaberi miris koji tebi odgovara i miriše dobro na tvojoj koži. Ukoliko voliš cvetne note, možeš ih koristiti i ujutro i uveče. Jači, orijentalni parfemi mogu da budu naporniji tvom okruženju, te sa njima ne treba pretrivati na poslu. Ipak, to ne znači da ih se moraš odreći ili ih čuvati za veče, važno je samo da ih umereno koristiš.

8. Probaj parfem na svojoj koži

Naprskaj parfem na unutrašnju stranu ručnog zgloba, ne više od tri puta od jednom. Nemoj previše da se oslanjaš na savete svojih prijatelja – bitno je kako ti osetiš parfem na sopstvenoj koži. Parfem treba da odgovara temperamentu, raspoloženju i prilici.

9. Odaberi miris u skladu sa prilikom, stilom i raspolaženju

Kompozicija Femme, sa voćnim, cvetnim i mošusnim notama savršeno odgovara šarmantnim ženama, svesnim svoje lepote i moći. Ukoliko želiš da otelotvoriš klasičnu eleganciju, koristi miris koji asocira na svevremeni, univerzalni glamur, kakav je Little Black Dress. Orijentalno-cvetne note sa ciklamom, ylang-ylangom i cvetom šljive je obavezan za večernje žurke ili poslovne sastanke, baš kao i mala crna haljina. 

Ukoliko izlaziš na romantičan sastanak ili večeru, i već osetiš leptiriće u stomaku, opredeli se za fine note mirisa Perceive, koje će očarati voljenu osobu. Idealno, on bi mogao da miriše kao energija, hrabrost i moć, baš kao note kleka, čempresa i mošusa. I muškarci treba da menjaju svoje parfeme – zato ubedi svog partnera da otkrije nove mirisne note!

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]