Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Kako zaustaviti gubitak kose? Naš vodič za nju i njega!

Opadanje kose je neprijatna bolest koja – budimo iskreni – muči i muškarce i žene. Kako da sprečite gubitak kose i ponovo ojačate svoju grivu posle zimskog perioda?

Kosa opada i to je potpuno normalna pojava – ljudska kosa ima prirodan životni vek, što podrazumeva činjenicu da ćemo je u jednom trenutku izgubiti, i sve dok taj gubitak nije previše brz ili previše obiman, nemamo razloga za brigu. Problem nastaje kada vaša kosa vidno postaje sve ređa iz dana u dan. Šta da radimo u tom slučaju?!

     1. Javite se lekaru!

Ako je gubitak kose iznenadan ili neočekivan, bez ikakvog jasnog ili očiglednog razloga, trebalo bi da se javite svom lekaru i potražite objašnjenje. Možda je reč o nedostatku određenih hranljivih materija, naglom gubitku težine ili hormonalnim problemima? Kosa je važan pokazatelj našeg opšteg fizičkog stanja! Ni u kom slučaju se ne sme zanemariti!

Pre nego što zakažete pregled i počnete da paničite, setite se da kosa često opada u periodima promena, kao što su smena godišnjih doba, period posle trudnoće i laktacije, kao i svako akutno stresno iskustvo. Ne ukazuje uvek na fizičke probleme ili bolesti!

     2. Posvetite pažnju svakodnevnoj nezi kose!

To se odnosi i na najjednostavnije stvari. Mnogi ljudi ne znaju kako da pravilno četkaju svoju kosu. Čupanje i četkanje mokre kose, posebno ako je dehidrirana i zamršena, može da je previše optereti i dovede do pojačanog opadanja.

Preporučujemo vam da obratite pažnju na pribor za negu kose. Koliko često menjate četkicu za zube? A šta je sa četkom za kosu? Baš tako… I četke za kosu se habaju, i potrebna im je pravilna nega i čišćenje. Korišćenje jedne iste četke mnogo godina nije dobra ideja. Nemojte to smetnuti s uma, jer predugo korišćenje istog pribora za negu i oblikovanje može da pogorša simptome gubitka kose i ubrza njeno dalje slabljenje.

     3. Odustanite od invazivnih tretmana kose

Ako vam opada kosa, bilo bi dobro da se odreknete intenzivnih i invazivnih tretmana, kao što su posvetljivanje i farbanje. Mudro bi bilo da ne opterećujete dodatno svoju kosu činiocima koji mogu dodatno pogoršati njeno stanje: zaboravite na svakodnevno peglanje i uvijanje kose, neka ti tretmani budu rezervisani samo za specijalne prilike. Možete i da skratite krajeve. Skraćenje od samo 2-3 centimetra može vidno poboljšati stanje vaše kose!

     4. Koristite odgovarajuću kozmetiku

Kada primetite da vam kosa opada, pravo je vreme da posegnete za dodatnim hranljivim materijama. Naš savet je da umesto šampona i regeneratora za svakodnevnu negu pređete na nešto specijalizovanije proizvode. Pokušajte sa Advance Technique za kosu koja opada. Posebno preporučujemo Treatment Against Hair Loss sa biotinom, kolagenom i hijaluronskom kiselinom. Čak 94 % korisnika potvrdilo je da ovaj proizvod efikasno zaustavlja i sprečava opadanja kose!

     5. Posvetite pažnju hranljivim materijama (iznutra!)

Nije bitna samo spoljašnjost. Ako hranljive materije ne dopru do vlasi iznutra, teško da će se postići bilo kakav vidan napredak. Šta treba jesti da bi se pospešila regeneracija kose? Tamnozeleno povrće, jaja i živinsko meso puno belančevina pomažu njeno obnavljanje, kao i orašasti plodovi i sirovi kakao u zrnu, koji su puni magnezijuma i biotina.

     6. Izbegavajte sunce!

Aktivni sunčevi zraci takođe mogu imati negativan uticaj na stanje vaše kose. U kombinaciji sa bazenskom ili morskom vodom, uz zanemarivanje svakodnevne nege, vaša kosa bi posle letovanja mogla da deluje zaista loše. Zato se potrudite da nosite šešire i kape, kao i da koristite efikasan regenerator, kako biste pomogli vašoj kosi da se brže oporavi od svega čemu je bila izložena tokom leta.

     7. Ne dozvolite nikome da vas ubedi da se tu ništa više ne može!

Ovaj pasus posvećujemo onima koji tvrde da, kad kosa počne da opada, više ništa ne možemo da učinimo za nju. To nije istina! Ipak, savetujemo vam da reagujete preventivno i da ne ostavite sve majci prirodi. Ako je opadanje kose problem koji pogađa i vas - reagujte! Kao i uvek, preventiva je lakša od lečenja, a gubitak kose se bolje sprečava pre nego što započne u punoj meri!

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[69583].Name}}
{{::LoadedProducts[69583].Name}}
{{::LoadedProducts[69583].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[69583].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[69575].Name}}
{{::LoadedProducts[69575].Name}}
{{::LoadedProducts[69575].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[69575].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[69576].Name}}
{{::LoadedProducts[69576].Name}}
{{::LoadedProducts[69576].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[69576].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[69573].Name}}
{{::LoadedProducts[69573].Name}}
{{::LoadedProducts[69573].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[69573].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[69574].Name}}
{{::LoadedProducts[69574].Name}}
{{::LoadedProducts[69574].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[69574].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[69626].Name}}
{{::LoadedProducts[69626].Name}}
{{::LoadedProducts[69626].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[69626].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]