Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Konturisanje lica za početnice

Iako je konturisanje tema o kojoj se naširoko piše i govori, mnoge od nas i dalje ne znaju kako da iskoriste ovu dragocenu tehniku. Pribojavamo se da će efekti biti prenaglašeni, a sve to u lažnom uverenju da je ovladavanje ovom veštinom suviše teško. Stoga je došlo krajnje vreme da odbaciš takve lažne mitove i naučiš kako da konturisanjem svoje lice učiniš još lepšim!

Slavne ličnosti i njihovi šminkeri doprineli su popularnosti tehnike konturisanja, za koju se sad zna već godinama. Međutim, baš kao i u svemu ostalom što predstavlja prečest slučaj u svetu estrade, tako se i ova tehnika često koristi na način koji je preteran i groteskan, zbog čega za većinu nas on postaje manje poželjan kao uobičajeni način šminkanja. 

Ipak, konturisanje se sasvim uspešno može koristiti u svakodnevnom šminkanju, darujući licu dodatni šarm kroz oblikovanje njegovih karakteristika.

 

Šta se postiže konturisanjem? 

Tehnikom konturisanja možeš da oblikuješ karakteristike sopstvenog lica: da ga učiniš mršavijim, da istakneš jagodice, da lice u optičkom smislu smanjiš ili povećaš, da kontrolišeš visinu svog čela, izgled nosa, brade ili da čak… optički povećaš sopstveno poprsje. 

Ovom univerzalnom tehnikom očas posla se može razrešiti sve ono što ne volimo na sebi, a u svakodnevnom šminkanju treba joj pribegavati podjednako često kao i nanošenju maskare ili sjaja za usne. 

Čini ti se da ipak malo preterujemo? Nikako! Konturisanje se u svakodnevnom šminkanju sastoji od svega nekoliko poteza četkicom koji će naše lice učiniti trodimenzionalnim, izražajnim i skladno proporcionalnim. 

 

Kozmetički preparati za konturisanje 

U osnovnoj postavci, za konturisanje su ti neophodni samo bronzer, hajlajter, rumenilo i odgovarajuća četkica, u idealnom slučaju – 2 četkice. Da bi bila sigurna da imaš sve što ti je potrebno i kozmetičke preparate koji se međusobno dobro uklapaju, odaberi naš Contouring BOX. U njemu imaš sve neophodne alatke, obuhvatajući i sprej za učvršćivanje šminke iz linije Magix, a koji je nezaobilazan za sve značajne prilike. Učvršćena ovim preparatom, šminka će na tvom licu satima ostati nepromenjena. 

 

Kako da konturišeš svoje lice? 

Upamti da je konturisanje sastavni element šminkanja, tako da prvi korak podrazumeva pripremu lica za nanošenje kozmetičkih preparata i nanošenje tečnog pudera. Drugi korak je u prikrivanju nesavršenosti korišćenjem preparata sa njihovo skrivanje. 

Sad je trenutak da pređemo i na samo konturisanje. Da bi u optičkom smislu svoje lice učinila mršavijim, tamniju nijansu nanesi na one delove lica koje želiš da prikriješ ili smanjiš, a hajlajter nanesi na one delove koje bi da istakneš. Ovo je opšte pravilo koje treba da isprobaš i ustanoviš kako se njegovom primenom menjaju odlike tvog lica. Savetujemo da hajlajter naneseš ispod obrve, čime se „otvaraˮ i povećava oko, a da u predelu iznad gornje usne iscrtaš liniju sa jasno definisanim udubljenjem u sredini. Nanošenje hajlajtera u ovom području učiniće tvoje usne punijim, a njihove konture biće naglašenije.  

Jasno je da tehnika konturisanja lica zavisi i od oblika samog lica. Da bi saznala kako da pravilnim nanošenjem šminke naglasiš delove lica koje voliš na sebi ili da prikriješ one koji ti se manje dopadaju, predlažemo da pogledaš crtež niže, (slike u brošuri) ili vodič za konturisanje lica, recimo na Beauty Box YouTube kanalu. 

 

Ne dozvoli da te konturisanje zastraši 

Pravilo koje važi za konturisanje isto je ono koje važi i za sve ostalo u životu: da bi ga u potpunosti savladala u praksi potrebno je nešto malo isprobavanja i vežbe. Kroz iskustvo i vežbu najbolje se uči. Stoga je vrlo važno da nanovo isprobavaš, proveravaš i da te prvi neuspesi ne obeshrabre. 

I premda konturisanje deluje i suviše složeno, ispostavlja se da je reč o jednostavnoj tehnici šminkanja za koju nisu potrebne naročite veštine, kao ni posebni talenti. A od najveće pomoći u započinjanju avanture u svetu konturisanja biće ti naš proizvod AVON Professional Contouring Box. 

Probaj i sama. Garantujemo da ti neće biti potrebno dodatno ubeđivanje!

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[63083].Name}}
{{::LoadedProducts[63083].Name}}
{{::LoadedProducts[63083].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[63083].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]