Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Lepa i negovana u svom domu

Tu smo, svi zajedno. Volimo se, poštujemo, ali nije baš lako provesti ceo dan u stanu, a istovremeno raditi toliko toga – odgovarati na mejlove, praviti porudžbine, kuvati ručak, biti u kontaktu sa svim prijateljima, družiti se ili raditi domaći sa decom. Ovo je vreme kada nam je potrebno dodatno razumevanje za sve oko nas.

Naši predlozi su, organizujte zajedničke aktivnosti poput igranja društvenih igara, razgovarajte, podržavajte se. Budi kreativna, naslikaj ili promeni nešto u svom domu što si oduvek želela a mislila si da nikada nećeš naći vremena za to pored radnih obaveza.

Ako si odvojena od dragih ljudi, iskoristi prednosti digitalnog doba!

Možeš obnoviti rituale sa dragim ljudima poput zajedničkog ručka ili popodnevne ,,onlajn’’ kafe sa prijateljima. Napravi porodičnu grupu na Viberu, dopisuj se i razmeni misli. Postoje i druge online mogućnosti za zajedničke aktivnosti, tako da tvoja socijalizacija ne mora da ispašta.

Ukoliko neko oseća potrebu da se osami, i to je ok. Bitno je poštovati lični prostor. Ako živiš sama – budi nežna prema sebi, na isti način kao prema drugome, priušti sebi ritual kafe ili čaja ili napravi toplu opuštajuću kupku.

Eksperimentiši

Ovo je pravo vreme da eksperimentišeš kako sa svojom rutinom, tako i sa beauty look-ovima, neka to bude i nova nijansa laka za nokte, do nove palete koja najavljuje proleće na tvom licu.

Jednako je važno da uskladimo balans između spoljašnje i naše unutrašnje energije. Nekad je važno da usporimo životni tempo kako bismo sagledali dosadašnji napredak i sabrali utiske. Zato se opusti unutar Spa centra u svom domu. Počasti se užitkom koje zaslužuje tvoj um i tvoje telo.

Rad od kuće

Navikavanje na rad od kuće može za neke biti teško. Za većinu nas, dom je mesto za opuštanje od radnog dana. Ali kada dom postane kancelarija, moraš da pronađeš načine kako da produktivno vreme uskladiš sa slobodnim vremenom.

Izaberi pravi kutak svog doma koji ćeš urediti kao pravo mesto na kome možeš da se skoncentrišeš. Ako je nemaš, izdvoji mesto na kom imaš ono što ti treba za posao pri ruci i pokušaj da ga ne ispunjavaš drugim stvarima. U svakom slučaju, pokušaj da ne nosiš laptop na kauč ili u krevet.

Sredi se za posao

Iako se rad od kuće može obaviti praktično i u donjem vešu, preporuka za bolju produktivnost je drugačija. Obavi svoju redovnu makeup rutinu, iako možda nećeš obaviti nijedan video poziv taj dan. To će pomoći i da mentalno odvojiš vreme i bolje se fokusiraš na rad.

To ne mora biti dvosatno spremanje, može biti i samo manikir ili neki drugi makeup detalj za boost tvog samopuzdanja i maksimalnu motivaciju.

Iskoristi vreme najbolje što možeš

Kada završimo sa svim dnevnim obavezama, ostaje nam da osmislimo slobodno vreme. Sada svi ti beauty rituali, koji čine da izgledamo odlično i tako se i osećamo, ne trpe izgovore. S obzirom da posao radiš u sklopu svog doma vreme provedeno u dnevnom prevozu do posla i nazad možeš da iskoristiš za beauty rutinu za koju do sada nisi imala vremena. Pruži svojoj kosi tretman na bazi ulja za kojim vapi. Posveti se sređivanju svojih peta i pedikira, jer lepo vreme je skoro tu. Jutarnje ili večernje vežbanje učiniće da se osećate fizički odlično i nadoknadiće pasivnost na koju smo prinuđeni sticajem okolnosti, smanjiće lučenje hormona stresa.

 

Piši nam kako provodiš svoje vreme. Kako izgleda tvoja rutina?

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]