Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Magični sastojci mirisa – Festival luksuznih aroma

Parfemi ne predstavljaju samo magiju mirisa, već, pre svega ogromno znanje o tome kako se kombinuju komponente kako bi se dobili neverovatni rezultati. Neki sastojci parfema su veoma dragoceni, skupi proizvodi! Da li znaš šta tvoj parfem čini posebnim?

Gorko-slatka ambra

Sastojci parfema su uglavnom biljnog porekla, ali ima izuzetaka! Komponente životinjskog porekla su od izuzetne važnosti, izuzetno tražene i dragocene.

Do nekih proizvoda je teško doći, kao što je ambra, koja predstavlja sekreciju digestivnog sistema ulješura. Ambra se često može naći na površini vode, na mestima gde se ove životinje hrane ili na plažama. Ulješure su zaštićena vrsta, tako da je bilo kakava aktivnost koja ih ugrožava strogo zabranjena, što je takođe razlog za visoku cenu ovog sastojka.

Prirodna ambra miriše kao mešavina konjskog znoja i mirisa mora... No, nemojte da vas ovo obeshrabri. Pre nego što postane komponenta parfema, ambra prolazi kroz više meseci pripremne obrade. Ona se takođe može dobiti i sintetičkim putem, ali je ovaj postupak izuzetno komplikovan!

Kao sastojak parfema, ambra je goro-slatka, deluje kao afrodizijak i omogućava očuvanje sastava. Možeš je, na primer, naći u očaravajućem Avon Attraction parfemu za Nju.

Mošus

Mošus je takođe parfemska komponenta životinjskog porekla, a Avon Attraction sadrži njene divne, magnetne mirisne note. Mošus se dobija iz žlezdi koje se nalaze u rektalnom delu tela mošusnog jelena. To ne zvuči baš primamljivo, ali proizvodnja parfema se u potpunosti zasniva na iznenađujućim otkrićima do kojih se došlo kroz vekovno iskustvo!

Prirodni mošus sadrži supstance kao što su muskon, eksalton, musciopiridin i androsteron. Ove supstance su u sintetičkom mošusu danas zamenjene ambretolidom, eksaltolidom i nitro mošusom. Ove komponente zajedno daju efekat neverovatnog, neodoljivog mirisa.

Kombinacija mošusnih nota sa ambrom i kupinama, koje se mogu naći u Avon Attraction daju zapanjujući rezultat. Predivna, moćna , privlačna – i Attraction postaje tvoje drugo ja!

Najskuplji cvetni ekstrakti – ljubičica i iris

Kada poželiš da postaneš suptilnija verzija sebe same, odaberi parfem sa cvetnim notama. Avon Life naglašava tvoju senzualnost, lepotu i nežnost. Ovaj parfem je inspirisan svetom Kenza Takade, koji je odabrao vrlo ženstvene mirisne note ljubičice kao osnovne akorde kompozicije.

Ovo je vrlo skup sastojak do kog se ne dolazi tako lako! Samo nekoliko kapi eteričnog ulja se može dobiti iz hektara cveća! Cveće raste na jugu Francuske, u senci maslina i citrusa.

Iris je jednako skup sastojak. On predstavlja osnovnu mirisnu notu u Avon Life. Ovo cveće raste u divljini, u uslovima umerene klime, a eterična ulja se dobijaju iz njihovog korena. Njihova suptilna, sveža, drvenasta mirisna nota podseća na miris ljubičice. Obe mirisne note u kombinaciji daju najekskluzivnije parfeme. Dozvoli da te očara ovaj sastav majstora Takade!

Senzualne, orijentalne note indijskog jasmina

Misliš da se naša lista najskupljih i najtraženijih sastojaka parfema ovde završava? Nikako! Izuzetno ekskluzivni i traženi parfemi takođe sadrže i mirisnu notu indijskog jasmina. Potrebna je skoro tona ovog posebnog cveća kako bi se dobio jedan kilogram ulja.

Oni predstavljaju suštinu ženstvenosti i lepote, i predstavljaju sastavni deo svih rituala ljubavi na Dalekom Isoku. Naćićeš ih u Avon Today Tomorrow Always (25370, 41566, 42150). To su parfemi za dame koje žele da naglase svoju senzualnost i koje cene misterije Orijenta. Savršene su za veče, a tokom dana savršeno idu uz fantastičnu cvetnu haljinu i sanjive oči.

Voće u parfemima

Voće već ima vodeću ulogu u mnogim parfemima. S obzirom na to da se proizvodnja parfema zasniva na konstantnom eksperimentisanju i otkrićima novih fantastičnih aroma, ne tako davno otkriven je značaj različitih vrsta jagoda za ovu industrijsku granu. 1990. godine, Jacque Marionnet je gaio novu vrstu ovog voća za koju je tvrdio da je jedna od najboljih u svetu. Njen ukus predstavlja savršeni balans između slatkog i oštrog. Ovo voće je sočno, sveže, i izuzetno ukusno. Baš kao i parfemi koji sadrže ove mirisne note u svom sastavu. Baš Avon Luck La Vie (06049) će te zadiviti svojom savršenom kombinacijom slasti i naznaka mirisne note gorkih pomorandža bergamot, koja je očuvana balzamiko mirisom sandalovine. Savršeno za proleće!

Agar – dragoceniji od zlata

Ovo nije kraj našim predlozima voćnih nota. U prfemu Premiere Luxe (02725) možeš osetiti mirisne note mandarine. Ovaj sladunjavi, ali i kiselkast miris koji se dobija od hladno ceđenog ulja, se kombinuje sa satojkom koji je poznat kao „crni biser“ proizvodnje parfema.

To je oud ulje, dobijeno iz smole agara, čija cena je nekoliko puta veća od cene zlata. Ovo drvo raste u Jugoistočnoj Aziji ipotrebno mu je nekoliko desetina godina da proizvede dragocenu  smolu, koja je njegova prirodna zaštita od gljivica i bakterija. Oštećeno drvo luči aromatično zaštitno ulje koje se postepeno stvrdnjava i dobija tamniju boju. Smola iz koje se dobija oud ulje ima intezivni, gorki miris. U sastavu parfema Premiere Luxe, ova aroma je data u kombinaciji sa glamuroznom mirisnom notom gardenije. Odaberi ovaj miris ukoliko želiš da postigneš senzualni, svilenkasti, nezaboravni izgled. On savršeno naglašava ženstvenost.

Dopusti sebi malo luksuza!

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[20770].Name}}
{{::LoadedProducts[20770].Name}}
{{::LoadedProducts[20770].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[20770].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[20769].Name}}
{{::LoadedProducts[20769].Name}}
{{::LoadedProducts[20769].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[20769].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[30342].Name}}
{{::LoadedProducts[30342].Name}}
{{::LoadedProducts[30342].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[30342].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[30341].Name}}
{{::LoadedProducts[30341].Name}}
{{::LoadedProducts[30341].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[30341].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[18143].Name}}
{{::LoadedProducts[18143].Name}}
{{::LoadedProducts[18143].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[18143].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[11606].Name}}
{{::LoadedProducts[11606].Name}}
{{::LoadedProducts[11606].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[11606].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[2611].Name}}
{{::LoadedProducts[2611].Name}}
{{::LoadedProducts[2611].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[2611].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[31604].Name}}
{{::LoadedProducts[31604].Name}}
{{::LoadedProducts[31604].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[31604].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]