Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Mart: Potrudi se, preuzmi rizik i samo napred!

Profesionalni napredak je više od teškog i mukotrpnog rada. Ponekad, potrebno je preuzeti dosta rizika. Žene se često povlače kada je potrebno da pokažu šta žele i šta mogu. Ukoliko si i ti jedna od njih - pogledaj kako da to prevaziđeš!

* * *

Studije su pokazale da muškarci apliciraju na poslovne oglase ako ispunjavaju tek 60% zahteva, dok žene to rade samo u slučaju kada 100% odgovaraju zahtevima poslodavca. Takva oklevanja mogu sputavati žene u napredovanju, kada je u pitanju pokretanje novih poduhvata. Kako da otkloniš sumnju u sopstvene mogućnosti? Evo nekih saveta stručnjaka, kako postati profesionalac i osloboditi se strahova.

Pronađi svrhu.

Kako bi ostvarila svoj san i pokrenula sopstvenu emisiju na radiju, Lauren Schiller je morala da preuzme mnogo rizika. Glavna tematika kojom se ona bavi su uticajne žene, koje menjaju svakodnevicu. Lauren kaže da najmoćnije žene uvek znaju gde idu i na koji način će tamo stići. Osećaš li nesigurnost na putu kojim si krenula? Napravi dve liste: jednu za stvari u kojima si jako dobra, a drugu za one stvari u kojima uživaš. Nakon toga, osmisli na koji način možeš postići cilj i jedne i druge liste. “Kada treba da rizikujem, oslanjam se uglavnom na samopouzdanje da ću naći način da ostvarim svoj cilj, kada to želim.”, kaže Lauren.

Prihvati izazov.

Napusti svoju zonu komfora i kreni ka uspehu. Neka ti uzor bude i Tess Vigeland, koja je živela po sopstvenim pravilima koje je zapisala u svojoj knjizi “Skok: Napustiti posao bez plana B i živeti život kakav želiš”. Ona trenutno obilazi jugoistočnu Aziju i radi kao novinar. “Izazovi nas nateraju da se zapisamo gde smo i gde želimo da budemo.” Ne moramo se promeniti iz korena, da bismo postigli uspeh u određenom segmentu svog života. “Dovoljno je nekad početi sa vežbanjem ili prosto naučiti nešto novo.”, predlaže Vigeland. ”Vremenom, primetićete kako se i druge stvari oko vas menjaju – i to na bolje, kao i da sve drugo dolazi na svoje mesto.”

Sakupi resurse.

“Ako ti nešto izgleda preteško i nedostižno, prvo sagledaj sa čime raspolažeš i šta je ono što ti nedostaje da bi to postigla.”, tvrdi Schillerova. Nekada to podrazumeva i da pozoveš prijatelje ili kolege i potražiš pomoć, ili da napraviš samo neko dodatno istraživanje. Možda samo nisi sagledala stvari na pravi način - pristupi problemu sa druge strane, možda uvidiš da ipak ima načina.
Ali, nemoj stati tu! Onog trenutka kad ti se učini da imaš rešenje, ne staj - kreni dalje ka cilju.

Ponavljaj.

Jedna od najvećih prednosti preuzimanja rizika jeste samopouzdanje koje treba da gajiš. “Išla sam ka svoj cilju i borila se, jer sam bila sigurna da vredim i da će sve biti dobro na kraju.”, kaže Vigeland. Nakon što prevaziđete sve loše stvari i situacije sa kojima se susrećete, steći ćete puno poverenja u sebe i uspeh je neminovan.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]