Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Natura &Co i Avon udružuju snage i stvaraju svetskog lidera u direktnoj prodaji kozmetičkih proizvoda

Sao Paulo i London, 22. maj 2019. godine - Natura &Co najavljuje akviziciju kompanije Avon Products, Inc. u transakciji koja podrazumeva preuzimanje svih deonica, što će dovesti do stvaranja četvrte najveće isključivo kozmetičke grupa na svetu, kao i snažne korporacije za prodaju proizvoda u ovoj industriji.

Ova kombinacija stvoriće globalnog lidera u direktnoj prodaji kozmetičkih proizvoda sa više brendova i više kanala prodaje, i svakodnevnim, neposrednim odnosom sa kupcima. Grupa će kroz ovaj model imati vodeći položaj, prodajući svoje proizvode preko 6,3 miliona konsultanata i predstavnika kompanija Avon i Natura, globalne mreže od 3.200 prodavnica, kao i zahvaljujući snažnoj digitalnoj strategiji obe kompanije . Očekuje se da nova zajednička kompanija dostigne godišnji bruto prihod od preko 10 milijardi dolara, da ima više od 40.000 saradnika, kao i da bude prisutna u 100 zemalja.

 

Pomoću svojih dobro poznatih brendova, ulaganjem u odnose sa kupcima, kao i sposobnosti za korišćenje svih kanala prodaje, ovako proširena grupa doprineće lepoti više od 200 miliona korisnica i korisnika širom sveta, bilo kada, bilo gde, svakoga dana. Priključivanjem kompanije Avon portfoliju koji već uključuje kompanije Natura, The Body Shop i Aesop, Natura &Co će još bolje moći da usluži svoje raznolike kupce, poboljša kanale distribucije i proširi se na nova geografska područja.

 

I Avon i Natura su kompanije koje su osnovali pojedinci koji teže ka ostvarenju svoje misije i koji do svojih kupaca dolaze pre svega zaslugom tima koji čine pre svega nezavisne žene, koje predstavljaju ambasadorke brenda i savetnice za lepotu. Avon je legendarni brend s tradicijom od preko 130 godina, kao i vodeća svetska platforma za prodaju kozmetičkih proizvoda putem direktne prodaje. Jaki brendovi u različitim ključnim kozmetičkim kategorijama i konkurentne pozicije na velikom broju tržišta ovoj kompaniji pružaju značajan potencijal za rast u budućnosti.

 

Natura &Co očekuje da ovo povezivanje dovede do sinergije koja se procenjuje na iznos između 150 miliona dolara i 250 miliona dolara godišnje, od čega će određeni deo biti ponovo uložen u cilju daljeg poboljšanja mogućnosti u digitalnoj i direktnoj prodaji, istraživanje i razvoj, inicijative brenda, kao i kako bi se proširila geografska zastupljenost Grupe.

 

Roberto Markes, izvršni predsednik kompanije Natura &Co, izjavio je: „Nakon akvizicije kompanije Aesop 2013. godine i kompanije The Body Shop 2017. godine, Natura & Co je preduzela još jedan odlučujući korak ka stvaranju globalne Grupe sa više brendova i više kanala peodaje,. Avon je neverovatna kompanija, legendarni brend, sa strastvenim saradnicima i više od pet miliona predstavnika. Zajedno ćemo se digitalizovati, uvećati našu mrežu konsultanata i predstavnika i, zahvalljujući rasprostranjenosti širom sveta i svojim specifičnim brendovimaa, svakodnevno povezivati, i uticati na milione različitih kupaca, što će našu Grupu učiniti jedinstvenom i stvoriti impresivne mogućnosti za rast.“

Jan Zijderveld, izvršni direktor kompanije Avon, rekao je: „Ova kombinacija je početak uzbudljivog novog poglavlja u istoriji kompanije Avon koja traje već 130 godina. Ona je pokazatelj napretka naših napora i verujemo da će nam omogućiti da značajno ubrzamo našu strategiju i dodatno razvijemo poslovanje na internetu. Tokom prošle godine započeli smo transformaciju kako bismo poboljšali konkurentnost kompanije Avon tako što smo se ponovo usredsredili na samu kompaniju: pojednostavili smo poslovanje,  modernizovali i digitalizovali svoj brend. Zajedno s kompanijom Natura imaćemo širi pristup inovacijama i portfolio proizvoda, jaču platformu za e-trgovinu i jaču digitalnu platformu, kao i unapređene podatke i alate za saradnike, kako bismo ostvarili rast i povećali vrednost za deoničare. Osim toga, uz podršku kompanije Natura, nastavićemo da ulažemo u najsavremeniju tehnologiju u cilju unapređenja naših mogućnosti elektronskog poslovanja i produktivnosti naših Predstavnika. I Avon i Natura su organizacije koje se u svom poslovanju rukovode višim ciljem i ovo povezivanje će nam omogućiti da bolje uslužujemo milione  Predstavnika, koristeći prisutnost kompanije Avon na međunarodnom nivou uz istovetnu, istinsku posvećenost unapređenju njenog iskustva i prihoda.“

 

Po  okončanju spajanja  Upravni odbor združene kompanije će se sastojati od 13 članova, od kojih će tri imenovati kompanija Avon. Ova transakcija podleže uslovima uobičajenim za ovu vrstu transakcija, uključujući odobrenje deoničara obe kompanije Natura &Co i Avon, kao i agencija za zaštitu tržišne konkurencije u Brazilu, kao i nadležnosti još nekih organa. Zatvaranje se očekuje početkom 2020. godine.

Investiciona banka UBS i Morgan Stanli bili su finansijski savetnici kompaniji Natura &Co. Kompanija Goldman Saks bila je finansijski savetnik kompaniji Avon, a kompanija PJT Partners finansijski savetnik članovima Upravnog odbora kompanije Avon.

O kompaniji NATURA &CO

Na osnovu združivanja Natura, Aesop i The Body Shop, korporativni brand Natura &Co učestvuje u stvaranju globalne grupe kozmetičkih kompanija sa više brendova i više kanala, koji se u svom poslovanju rukovodi svojim ciljem. Tri kompanije koje čine ovu grupu posvećene su stvaranju pozitivnog ekonomskog, društvenog uticaja i uticaja na životnu sredinu. Kompanija Natura je osnovana 1969. godine i brazilska je međunarodna kompanija u segmentu za proizvodnju kozmetike i sredstava za ličnu negu, lider je u direktnoj prodaji. Kompaniju The Body Shop je 1976. godine osnovala Anita Rodik u Brajtonu u Engleskoj, i ona predstavlja globalni kozmetički brend koji se trudi da stvori pozitivne promene u svetu. Kozmetički brend Aesop iz Australije nastao je 1987. godine sa ciljem stvaranja asortimana vrhunskih proizvoda za negu kože, kose i tela.

O kompaniji Avon Products, Inc.

Preko 130 godina Avon donosi inovativne i kvalitetne proizvode koji su pre svega namenjeni ženama. Milioni Avon Dama širom sveta svedoče o kvalitetu prepoznatiljivih Avon brendova poput Avon Color i Anew. Avon podržava žensko preduzetništvo, osnažuje žene i brine o njihovom zdravlju i do sada je donirano preko preko milijardu dolara za potrebe žena širom sveta, kroz poslovanje kompanije i Avon Fondaciju za žene. Više o kompaniji saznajte na www.avonworldwide.com više o našim proizvodima pronađite na www.avon.rs

Upiti medija Avon:

Natali Dikon, izvršni direktor, Komunikacije, Avon Products, Inc.

+ 44(0) 7725 150853

E-pošta: media.enquiries@avon.com / natalie.deacon@avon.com

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]