Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Održan prvi „Mogu da neću“ susret devojaka iz cele Srbije

Uz podršku Avon akcije „Reci NE nasilju nad ženama“, a u organizaciji Autonomnog ženskog centra, održan je prvi „Mogu da neću“ prolećni susret devojaka iz cele Srbije, sa ciljem da se, kroz vršnjačku edukaciju i građenje prijateljstva, one osnaže i upoznaju sa temama važnim za njihov individualni i društveni razvoj.

Tokom tri dana, kroz radionice, diskusije i usvajanje novih veština, devojčice i devojke od 15 do 19 godina imale su priliku da se druže i uče o svojim pravima, modelima kvalitetne veze i različitim tipovima nasilja.

Prolećni susret predstavlja nastavak i unapređenje projekta „Mogu da neću. Ljubav nije nasilje“, prvog u Srbiji koji direktno i otvoreno komunicira sa mladima o tome u kakvim se partnerskim odnosima nalaze. Okupio je 60 mladih devojaka koje su svoje interesovanje za teme položaja žena u društvu pokazale tokom radionica AŽC organizovanih u prethodne tri godine.

Veoma smo zadovoljni što smo uz podršku kompanije Avon na ovaj način unapredili naš višegodišnji projekat. Tokom ovog vikenda izgrađena je mreža ženskog prijateljstva i snage koja nam je neophodna u borbi protiv nasilja. Naša želja je da se ova mreža širi i dalje, a sigurni smo da će se upravo to dešavati po povratku devojaka u svoje zajednice.“ - naglasila je Sanja Pavlović, iz Autonomnog ženskog centra.

Prolećnom susretu se odazvala i naša mlada glumica Isidora Simijonović, koja je istakla da je najvažnije sigurnost tražiti i pronaći u sebi: ,,Sigurnost nije u nekom drugom, u partneru, ona je u nama samima, u tome da se takmičimo sa sobom, da radimo na sebi i težimo najboljoj verziji sebe. To je najvažnija borba koju treba da vodimo. Da ne dozvolimo da nas ubede da nešto nije za žene, da žene nešto ne mogu. Nijedna devojčica ne treba da prestane da misli i sanja veliko. Na nama malo starijima je da ih u tome ohrabrimo i podržimo.“

Samopoštovanje je naša najveća snaga, zaključak je ovog susreta i zajedničke kampanje kompanije Avon i Autonomnog ženskog centra.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]