Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Ošišati se ili obnoviti kosu? Pitanje je sad!

Naš odnos s kosom krajnje je složen. I dok se stanje kože može poboljšati za svega nekoliko dana, kod obnavljanja vlasi stvari postaju nešto složenije. I pred mnoge od nas postavlja se izbor: ošišati se ili obnoviti kosu? I da li je obnavljanje kose uopšte moguće?

Navedimo, kao prvo, neke činjenice: vlasi kose rastu približno oko 1 cm mesečno, što je zapravo prosečna vrednost, tako da u određenim periodima kosa može rasti i znatno sporije. Stoga, kosi koja je previše kratka, skraćena 5 do 7 cm, može biti potrebno i do 2 godine da dostigne svoju dužinu do nivoa ramena.

Za mnoge žene skraćivanje kose je poslednje moguće rešenje, budući da proces povratka na omiljenu dužinu može delovati onespokojavajuće i potrajati prilično dugo. I baš zato zaista ima smisla dobro preispitati svoju odluku o poseti frizeru i o preduzimanju bilo kakvih radikalnih koraka, jer s tog puta nema povratka, a za svojim, jednom izgubljenim, kovrdžama možemo tugovati prilično dugo.

Šta sve oštećuje kosu?

Kosa je osetljiva na značajne promene u temperaturi, na tretmane kojima je izložena u frizerskom salonu, podleže dejstvu sunčevih zraka i uticaju morske vode. I faktori na koje nemamo uticaja, kao što su, recimo, hormonalne promene ili zdravstveni problemi, mogu na kosu takođe štetno delovati.

Po završetku leta kosa najčešće ne izgleda privlačno: suva je i krta, međutim, stvari nisu ništa lakše ni tokom jeseni ili zime. Vazduh u prostorijama koje se zagrevaju u kombinaciji sa agresivnim preparatima za oblikovanje kose, ispravljanje ili kovrdžanje kose presom, nošenje kapa, mraz, nagle smene spoljne i unutrašnje temperature – svi ti faktori mogu da pospeše gubitak kose, krzanje krajeva vlasi i time doprinesu neprivlačnom i bezizražajnom izgledu kose. 

 

Obnavljanje kose – da ili ne?

Priča o obnavljanju vlasi kose pomalo podseća na onu priču o Jetiju: svi veruju da on postoji, a opet, niko ga zaista nije video. Postoje brojni postupci, od onih koje možeš da sprovodiš kod svoje kuće sve do onih profesionalnih u frizerskom salonu: pojedini od njih zahtevaju značajne izdatke i stručnu primenu, i povrh svega iziskuju redovne posete frizerskom salonu.

Suočene sa svim ovim okolnostima, mnoge od nas napokon odustanu i odlučuju se za skraćivanje kose, međutim, i takav izbor te može dovesti u ćorsokak.

Naime, i kosa koja tek izrasta takođe je podložna štetnim uticajima, i šta nam onda valja činiti? Upravo zato, preporučujemo obnavljanje vlasi kose, međutim, suština je da ono bude obavljeno kako treba.

 

Čudesni eliksir – da li je moguće da nešto takvo postoji?

Ako smo uspeli da te ubedimo da se na ovaj način pobrineš za svoju kosu, na red dolaze dobre vesti. Sve to možeš da obaviš brzo i efikasno, a prvi vidljivi rezultati ohrabrićete da se i nadalje redovno trudiš. Nakon primene novog eliksira Advance Techniques s kokosovim i arganovim uljem tvoja kosa postaje svilenkasto nežna, mekana i naprosto zadivljujuća.

Ovaj eliksir možeš da koristiš na brojne načine:

  • kao masku koju nanosiš na kosu pre njenog pranja – za postizanje najboljih rezultata u obnavljanju i ishranjivanju vlasi kose,
  • kao sredstvo za hidriranje kose pre njenog sušenja,
  • za isticanje krajeva kose prilikom njenog oblikovanja.

90% odsto korisnica potvrđuje čudesne rezultate koje postižu ovim eliksirom!

U svakom slučaju isprobaj ovaj eliksir pre nego što posegneš za makazama ili zakažeš šišanje u svom frizerskom salonu!

Preporučujemo!

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[56892].Name}}
{{::LoadedProducts[56892].Name}}
{{::LoadedProducts[56892].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[56892].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]