Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Savršena maskara: da li je nešto takvo uopšte moguće?

Uz karmin, maskara spada u najčešće kupovane kozmetičke preparate širom sveta. Kako se dogodilo da je uopšte postala najprodavaniji artikal i da li je zapravo moguće pronaći baš onu koju bismo mogli nazvati „savršenom maskarom”? Proverili smo za tebe!

Da li ti je poznato da na svakih 10 žena njih 7 svoj dom ne napušta pre nego što na trepavice nanese maskaru? Lako možemo da zaboravimo na tečni puder, na običan puder, karmin ili ajlajner, ali ćemo sasvim retko preskočiti i maskaru. I zašto smo toliko privrženi ovom preparatu za lepotu? Ispostavlja se da istorijat ovog kozmetičkog preparata seže u vrlo davnu prošlost!

Istorijat maskare

Dobro je poznato da su još drevni Egipćani već uveliko bojili svoje trepavice, a osim same lepote, kult obožavanja očiju i obrva imao je i sasvim drugu svrhu: naime, u to vreme se smatralo da se time pruža zaštita u odnosu na zlokobne duhove. Ni nešto kasniji istorijat ovog najpopularnijeg kozmetičkog proizvoda nije ništa manje zanimljiv.

I tako je sama maskara u svom razvoju prevalila prilično dugačak put, dok je za pronalazak njene savremene formulacije bilo potrebno makar nekoliko decenija. Na samom početku, maskare su bile u obliku malenog valjka i pomade koja se tada nanosila na krajnje neobičan način; sam proizvod bio je poprilično nestalan praveći popriličan nered pri svom nanošenju. Pojava ovih pratećih problema iziskivala je opsežnija istraživanja ne bi li se iznašao znatno bolji način za isticanje trepavica, pri čemu na sve strane ne bi ostajali tragovi boje niti bi se maskara razmazivala svaki put kad se protrlja oko.

Dalji razvoj kozmetičke industrije, kao i dodatni eksperimenti u pogledu maskare, mnogo toga treba da zahvale svetu filma. U filmovima znatno starije produkcije lica glumica valjalo je mnogo više naglasiti u nastojanju da se time istaknu njihove nabolje karakteristike. Na starim celuloidnim filmskim trakama i velikim platnima, prelepo istaknute oči i usne naprosto su izmamljivali poglede.

Šta je to što maskara čini za nas?

U svom kozmetičkom neseseru gotovo svaka žena ima makar po jednu maskaru, međutim, kad pokušamo da doznamo zbog čega je to tako i zašto ovaj modni detalj zapravo nikad ne izumire, u potrazi za pravim odgovorom čini se da je potrebno obaviti mnogo opsežnije istraživanje.

Priča o lovorikama ovenčanoj istoriji maskare zasniva se na jednostavnosti njene primene. U svom savremenom pojavnom obliku, ovi proizvodi se nanose za doslovce nekoliko sekundi, a dobijeni rezultat ogleda se u moćno istaknutom „otvorenom” pogledu i sasvim novom izrazu lica. Za oči se kaže da predstavljaju ogledalo duše – i baš kao i u slučaju svih drugih izreka i u ovoj ima poprilično istine. Svetao i svež pogled uvek zrače energetskom privlačnošću i dopadljivošću.

Bez maskare, za mnoge žene njihovo lice kao da je sasvim ogoljeno; i toliko su već naviknute da je na sebi svakodnevno nose da svoj život ni ne mogu da zamisle bez nje.

Koja su svojstva savršene maskare?

Potraga za savršenom maskarom donekle podseća na onu za Svetim gralom: za njega su mnogi čuli, ali ga nikad nisu i videli.

Koja su to svojstva savršene maskare? Za većinu žena nužno je da im maskara trepavice učini punijim, da ih izduži, podari im naglašenu crnu nijansu, pri čemu su trepavice dovoljno razdovojene i povijene. Međutim, da li je to jednostavno i postići? Ni najmanje!

U pogledu svog dejstva na trepavice, brojni proizvodi nude samo puka obećanja.

Ipak, za tebe imamo sjajne vesti: nova maskara Avon Lash Genius, objedinjujući 5 funkcija u 1 proizvodu, ispunjava svoja obećanja i prevazilazi sva naša očekivanja. Zapravo je reč o istinski savršenom proizvodu za šminkanje očiju.

Koja dodatna rešenja nudi ovaj proizvod? Ne samo da u sebi objedinjuje popis savršenih sastojaka, već poseduje i četkicu koja ti omogućava da maskaru s lakoćom naneseš na gornji i donji red trepavica.

I dalje ne možeš da poveruješ u to? Uveri se i sama! Nakon što budeš u prilici da posvedočiš dobijenim rezultatima, više smo nego sigurni da ćeš se zaljubiti u ovu maskaru. Baš kao što je bio slučaj i sa nama!

Preporučujuemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[73521].Name}}
{{::LoadedProducts[73521].Name}}
{{::LoadedProducts[73521].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[73521].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]