Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Šta je to K-Beauty?

Niste sigurni šta tačno znači K-Beauty? U ovom tekstu ne samo što ćemo vam otkriti šta je to K-Beauty, već ćemo pisati i o načinu na koji ovu tehniku možete da uvedete u svoju svakodnevnu rutinu nege kože.

Dakle, šta je to “korejska lepota” (Korean Beauty ili skraćeno K-Beauty)? U osnovi, to je ponuda proizvoda za negu kože i lepotu nadahnuta južnokorejskim trendovima koji su nastali u Seulu. Uz svoje preparate kao što su oni od puževe sluzi, penušava sredstva za čišćenje i kičaste maske za lice, linija proizvoda K-Beauty uzburkala je čitav svet preparata za negu kože i naprosto ne možemo da joj odolimo.

PO ČEMU SE RAZLIKUJE OD “OBIČNE” NEGE KOŽE?

Pravo pitanje glasi: a po čemu se ne razlikuje? K-Beauty predstavlja sasvim drugačiji način pogleda na negu kože. Zaboravite na čišćenje, toniranje i hidriranje, budući da rutina K-Beauty sadrži najmanje 10 koraka. I cilj joj je dostizanje mladolike, blistave kože koja izgleda predivno i bez nanošenja bilo kakve šminke. Potpuno drugačiji pristup nego, recimo, na Zapadu gde se više teži prikrivanju nedostataka. 

ZAŠTITNI FAKTORI (SPF) SU SVE!

Za razliku od nas, Južnokorejci se skoro u potpunosti klone sunca – zapravo, za njih preplanuli letnji ten nije baš nimalo poželjan. I zbog toga, zaštitni faktori (SPF) igraju tako značajnu ulogu u njihovoj rutini nege kože i nimalo ne čudi što su police kozmetičkih radnji u Seulu zatrpane proizvodima sa zaštitnim faktorima. U kompaniji Avon, brojni dnevni preparati za hidriranje kože sadrže visoke zaštitne faktore, omogućavajući ti da tehnike K-Beauty s lakoćom ubaciš i u svoju rutinu nege kože. 

REČ JE O ŽIVOTNOM STILU

Tehnika K-Beauty usredsređena je na nežnu negu kože kroz doslednu i personalizovanu rutinu. Nije reč o brzim prepravkama kojima se postižu trenutni rezultati, te kad je reč o dostizanju zdravog, sjajnog i hidriranog izgleda kože koji je skopčan s tehnikom K-Beauty moraš da znaš da ulaziš u igru na duge staze. 

DA LI SI SPREMNA ZA OVIH 10 KORAKA?

U iskušenju si da isprobaš rutinu nege kože K-Beauty? Dajemo ti kompletan pregled 10 koraka na putu do kože koja izgleda prelepo:

  1. Ukloni šminku
    U slučaju maskare i dugotrajne šminke za oči, prema koži su blagonakloni preparati za čišćenje na bazi ulja koji smanjuju nepotrebno trljanje lica.
  2. Ponovo očisti kožu
    Aha, još jedno čišćenje. Preparati za čišćenje na bazi vode rastvaraju nečistoće, kao što su prašina i znoj koji mogu da zapuše pore.
  3. Piling
    Redovan piling (jednom ili dvaput nedeljno) pomoći će ti da ukloniš izumrle ćelije kože, ostavljajući za sobom svetliju i glatkiju kožu.
  4. Toniranje
    Sredstvo za toniranje će ti pomoći da svoju kožu pripremiš za hidriranje, omogućavajući bolje upijanje hidrirajućih preparata i seruma.
  5. Esencija
    U potpunosti južnokorejska, esencija je zapravo mešavina hidrirajućih sastojaka i onih protiv starenja kože koja pomaže u potpunoj transformaciji ćelija kože. Razmišljaj o retinolu (vitamin A1) i glikolnoj kiselini.
  6. Boosteri i serumi
    Ovo je nešto što će obično biti svojstveno samo tebi i tvom tipu kože. Dakle, da li je u pitanju vitamin C za svetliji ten ili hijaluronska kiselina za suvu kožu – moraš sama da odlučiš koji je pravi tretman za tebe.
  7. Sheet maske za lice
    Papirne maske za lice K-Beauty obično su vrlo dopadljive, predstavljajući lica pande ili tigra. Ali su osim toga i veoma delotvorne budući da u sebi sadrže ključne sastojke zbog kojih će tvoja koža izgledati predivno.
  8. Krema za oči
    Koža u predelu tvojih očiju neverovatno je osetljiva i na njoj najčešće prvo zapaziš bore. Počasti sebe kremom koja istovremeno hidrira i sprečava nastanak znakova starenja.
  9. Hidriranje
    Zaključaj prirodnu vlažnost svoje kože i ublaži tanane linije bora nežnim nanošenjem preparata za izdašno hidriranje. Predlažemo nežno utapkavanje sve dok se ne upije u kožu – ovim se sprečava istezanje kože!
  10. Zaštitni faktori (SPF)!
    I kao što smo već pomenuli, zaštitni faktori jesu alfa i omega u K-Beauty tehnici. Nabavi sasvim blagu kremu za sunčanje i zaštiti svoju kožu od štetnih UV zraka. 

DA LI JE K-BEAUTY ZA TEBE?

Uz vrlo detaljno razrađenu rutinu nege kože i superdopadljiva pakovanja, naprosto ne možemo da joj odolimo. Ako te je sve ovo nadahnulo da isprobaš neke od ovih postupaka (ili čak možda i kompletnu rutinu u 10 koraka), obrati pažnju na našu kompletnu K-Beauty kolekciju!

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65721].Name}}
{{::LoadedProducts[65721].Name}}
{{::LoadedProducts[65721].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[65721].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65722].Name}}
{{::LoadedProducts[65722].Name}}
{{::LoadedProducts[65722].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[65722].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65720].Name}}
{{::LoadedProducts[65720].Name}}
{{::LoadedProducts[65720].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[65720].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65723].Name}}
{{::LoadedProducts[65723].Name}}
{{::LoadedProducts[65723].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[65723].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65752].Name}}
{{::LoadedProducts[65752].Name}}
{{::LoadedProducts[65752].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[65752].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65719].Name}}
{{::LoadedProducts[65719].Name}}
{{::LoadedProducts[65719].MarketingLabel1}}
NEW

* {{::(LoadedProducts[65719].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]