Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Sve što treba da znaš o serumu

Iako je serum već osvojio srca mnogih žena širom sveta, i dalje postoji puno mitova vezanih za ovaj proizvod. Uhvatimo se u koštac sa njima.

* * *

Šta je serum?

Serum je kozmetički proizvod koji sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka. Zbog toga se može reći da je ovaj proizvod mnogo intenzivniji i jači u odnosu na običnu kremu. Ono što je zanimljivo je da je sama tekstura seruma dosta laganija u odnosu na teksturu kreme. Takođe se može koristiti i na problematičnoj koži, zahvaljujući tome što ne sadrži komedogen.

Ko treba da koristi serum?

Neki tvrde da serum treba koristiti samo na zreloj koži. To nije istina! Treba ga koristiti kada god je on potreban koži. Postoji više različitih vrsta seruma: za dubinsku hidrataciju, onaj koji čini kožu glatkom, ili serum za ulepšavanje. Serum je kao energetska injekcija za kožu. Ukoliko već nisi koristila serume, proleće predstavlja savršeno godišnje doba da ga isprobaš, a to možeš učiniti upravo sa novim Avon serumom, iz kolekcije Anew Youth Power Serum, koji će učiniti tvoju kožu blistavom i čvršćom.

Koliko često treba koristiti serum?

Mnogi smatraju da serum treba koristiti samo određeno vreme, jer u suprotnom koža može previše da se navikne na serum i samim tim prestane da reaguje na njega. Ukoliko se ovime vodimo kada je reč i o korišćenju dnevnih krema, to znači da treba da pravimo pauze u korišćenju dnevnih i noćnih hidratantnih krema. Žene u Japanu, poznate po svojoj savršenoj koži, smatraju serum obaveznim sastojkom koji koriste tokom dnevne nege i uvek ga koriste pre dnevne kreme. Možemo da kažemo da ne postoje nikakve dugotrajne posledice konstantne upotrebe seruma, sve dok je on potreban tvojoj koži. To ne znači da standardni anti-aging rituali treba da padnu u zaborav. Serum služi za ubrzavanje željenog efekta, pojačavajući efekat anti-aging sastojaka.

Kako se koristi serum?

Ono što prvo treba naglasiti je to da serum ne može da zameni tvoju regularnu kremu. Ako se odlučiš da svakodnevno koristiš serum, zapamti da ga moraš naneti jednom ili dva puta u toku dana na čistu kožu. Potom nanesi hidratantnu kremu.

Šta očekivati od seruma?

Pre svega, vidljive rezultate. Nakon par dana prvi znaci poboljšanja bi trebalo da budu vidljivi na tvojoj koži: glatka, blistavo sjajna koža i ujednačeniji ten. Nakon 2 nedelje, znači mnogo ranije nego korišćenjem regularne kreme, primetićeš da tvoja koža izgleda podmlađeno i odmorno.

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]