Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama

U okviru akcije „Reci NE nasilju nad ženama“, uručili smo donaciju u vrednosti preko 2,5 miliona dinara Autonomnom ženskom centru za nastavak realizacije i unapređenje projekta „Mogu da neću. Ljubav nije nasilje.“ sa ciljem da podržimo edukaciju mladih o različitim vrstama nasilja.

Istraživanje ove organizacije pokazalo je zapanjujuće podatke među kojima i taj da svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka veruju da jedan šamar nije nasilje. Svaka treća mlada osoba u Srbiji smatra da je devojka koja nosi kratku suknju i usku majicu ,,sama kriva” ako je neko napadne. Upravo zbog ovakvih podataka, koji ukazuju da mladi ljudi ne prepoznaju sve oblike nasilja, pokrenut je projekat „Mogu da neću“.

Problem nasilja nad ženama je jedan od najčešćih vidova kršenja ljudskih prava svuda u svetu, naglasila je Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon za Jadranski region. Ona je istakla da je osnaživanje žena neodvojivi deo misije kompanije i da će sa Autonomnim ženskim centrom raditi na poboljšanju položaja žena u našem društvu.

Verujem da ova organizacija i njihov tim mladih edukatora mogu da doprinesu da devojke u Srbiji budu svesnije svojih prava, da izgrade samopoštovanje i na vreme nauče da prepoznaju nasilje, da bi mu se i efikasnije suprotstavile.“ - zaključila je Marjanović Pavlović.

Projekat „Mogu da neću“ prvi je u Srbiji kroz koji se direktno i otvoreno komunicira sa mladima o tome u kakvim se partnerskim odnosima nalaze. Do sada je realizovan u srednjim školama i na fakultetima u 15 gradova širom Srbije, dok se donacijom kompanije Avon planira njegov nastavak i unapređenje.

Osim što je za nas potvrda ženske snage i solidarnosti koja nam je neophodna u borbi protiv nasilja, ova donacija će nam omogućiti da nastavimo započete aktivnosti i stignemo do još većeg broja mladih. Pored radionica u školama, donaciju AVON-a ćemo iskoristiti i za događaj koji će ukazati na još jedan važan segment života devojčica, a to su međusobna podrška i solidarnost. Tokom jednog vikenda okupićemo 60 devojčica iz cele Srbije na jednom mestu, sa ciljem da se međusobno upoznaju i izgrade svoje ženske mreže prijateljstva i snage.” – naglasila je Sanja Pavlović, iz Autonomnog ženskog centra.

U znak zahvalnosti, Autonomni ženski centar uručio je roze plašt samopoštovanja kompaniji Avon, a mi smo se obavezali da ga ogrnemo na ramena što većeg broja devojaka širom Srbije kako bismo ih osnažili i ohrabrili da kažu NE nasilju.

Preuzimajući plašt, direktorka kompanije se još jednom zahvalila svim saradnicima koji poručuju proizvode za hrabrost, posebno ističući zonu 7 koja već dve godine unazad ostvaruje najveći doprinos fondu akcije Reci NE nasilju nad ženama. Tim povodom je menadžerki zone, Žužani Fekete, predat plašt samopoštovanja, kao simbol ženske snage i hrabrosti. Ovaj plašt, koji je kreirala Ana Ljubinković, pravo s naslovnice magazina Lepota i zdravlje, kreće na put, i to od Subotice – središta naše zone 7, gde će biti izložen neko vreme, a potom biti prosleđen i na ostale Avon zone u Srbiji, sa ciljem da nas podseti da do hrabrosti i samopouzdanja možemo doći samo ako volimo i poštujemo sebe.

Hvala vam što podržavate naše humanitarne akcije!

Beograd, 05. mart 2019. godine

Preporučujemo

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[65727].Name}}
{{::LoadedProducts[65727].Name}}
{{::LoadedProducts[65727].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[65727].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[39668].Name}}
{{::LoadedProducts[39668].Name}}
{{::LoadedProducts[39668].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[39668].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[49624].Name}}
{{::LoadedProducts[49624].Name}}
{{::LoadedProducts[49624].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[49624].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[56905].Name}}
{{::LoadedProducts[56905].Name}}
{{::LoadedProducts[56905].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[56905].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[56906].Name}}
{{::LoadedProducts[56906].Name}}
{{::LoadedProducts[56906].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[56906].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]