Cookie: Avon sajt koristi "cookies". Pročitaj više u Uslovima Privatnosti Otkaži
Zatvori 
Promenili ste kampanju, ali se Vaša korpa nije izmenila.
Promenili ste kampanju, i Vaša korpa je izmenjena u skladu sa promenom kampanje.

Februar: Zavolite sebe i to će biti Vaš najjači adut za lepotu

Februar je sjajno vreme da počnete da gajite više ljubavi prema sebi. Bez obzira da li je u pitanju svakodnevna nega ili neki dodatni koraci koje preduzimate povodom svog spoljašnjeg izgleda, budite spremni da se 2016. godine potpuno zaljubite u samu sebe.

* * *

Pogledajte svoj odraz u gledalu

Sami smo krivi za sve ono u čemu grešimo kad se šminkamo ili što nam se ne dopada na našem telu. ,,Umesto toga, počnimo da primećujemo i ono što nam se zaista dopada”, kaže motivacioni trener - Abiola Abrams. ,,Kada se pogledate u ogledalo, pozdravite sebe, uživajte i divite se sopstvenoj lepoti.” Možete čak i da afirmišete samu sebe rečenicama, kao na primer: ,,Kako su mi oči lepe! ” ili ,,Moje usne su predivne!”. Deluje pomalo blesavo, ali probajte – radi.

Otkrijte svoj magični proizvod

Ovog meseca, pokušajte da pronađete proizvod koji čini da se osećate odlično u svojoj koži. ,,Neka to bude i nešto jednostavno, kao što je maskara koja vaše trepavice čini božanstvenim i pruža samopouzdanje”, tvrdi Liz Cherkasova, blogerka sa Late Afternoon. Njen lični izbor je svakako maskara za volumen. ,,Moj izgled nije potpun bez minimum dva sloja maskare - volim guste, duge i ultra crne trepavice.” Maskara na trepavicama podiže samopouzdanje u trenutku, a u kombinaciji sa tankom braon linijom ajlajnera na gornjem kapku – predstavlja pravu uniformu za lepotu. ,,Ističe boju mojih očiju i čini me veselijom”, kaže Amber Katz, osnivač bloga Rouge18.

Pronađite način da se opustite

Ako mislite da stres ne utiče na lepotu, razmislite još jednom. ,,Naša koža je najbitniji organ za lepotu u našem organizmu”, kaže Abrams. ,,Pronađite način da se svakodnevno borite za starenjem kože i borama”. Iskoristite i trikove kao što su meditacija, joga ili samo mirne večeri kod kuće sa porodicom i dragim prijateljima – to su sjajni načini da održite lepotu svoje kože. Kada počnete da se osećate lepše zbog lepote kojom zrači vaša koža, verovatno ćete naći hrabrosti da nosite i upadljivije nijanse ruža za usne i jednostavno – bićete lepši i sebi i drugima.

Tretmani za lepotu kod kuće

Kućni tretmani su odličan način da sebi pružite malo ljubavi, a da ne potrošite mnogo novca. Uradite manikir uz pomoć aksesoara koji se vrlo lako mogu nabaviti ili stavite masku za lice nedeljom popodne. Pripremite sebi luksuznu kupku sa mlekom – pomešajte svoju omiljenu kupku sa 2 caše mleka, to bar uvek imate u kući. Mlečne kupke daju energiju koži i čine je negovanom. Zablistaćete!

Napravite svoj Dnevnik lepote

Pre nego što odete na spavanje, zapišite od 5 do 10 stvari koje ste učinili tokom proteklog dana kako bi se osećali bolje. Razmislite o svemu lepom što vidite oko sebe – kako u događajima, tako i u drugim ljudima. Zašto biste to radili? Abrams objašnjava da kada počnemo da prepoznajemo svu lepotu koja je oko nas, počećemo da je primećujemo i u nama samima.

Idite na sastanak sa samom sobom

Vreme provedeno nasamo ima puno prednosti, jer uvek možete da radite ono što volite, pa čak i da sami odete u bioskop.
,,Kada počnete da uživate u sopstvenom društvu, i prestanete da razmišljate o tome šta ljudi oko vas misle o tome što ste sami, izgradićete i svoje samopouzdanje”, kaže Abrams - ,,a samopouzdanje je vaš najjači adut.”

Podelite sa svojim prijateljima

Pročitaj još...

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]